Focşani

articolul anterior articolul urmator

Primarul Decebal Bacinschi nu renunţă la Campusul Şcolar

0
12 Jun 2014 17:33:51
Autor: Borcea Stefan
Decebal Bacinschi vrea camous cu orice preţ în Focşani
Decebal Bacinschi vrea camous cu orice preţ în Focşani

Documentaţia campusului de 67 de milioane de lei a fost depusă la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est Brăila, fără acordul consiliului local Focşani.

Deşi primarul Decebal Bacinschi a promis că nu se mai implică în proiectul Campusului Şcolar, după ce aleşii municipali au respins proiectul de alocare de fonduri pentru partea de proiectare, edilul vrea cu orice preţ ca acest campus să se realizeze.

Din informaţiile noastre, proiectul a fost depus deja la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est Brăila, fără ca aleşii să-şi dea acordul.

Investiţia, care beneficiază de fonduri europene în sumă de 67 de milioane de lei, ar trebui să fie finalizată până la data de 31 decembrie 2015, când se încheie exerciţiul financiar 2007-2013 al Uniunii Europene.

La ultima şedinţă de consiliu local, aleşii au motivat că procedurile care vor urma sunt de durată, iar construcţia ar putea începe abia în toamna anului 2015, ceea ce înseamnă că dacă vor rămâne lucrări de executat la sfârşitul lui decembrie 2015 acestea se vor face pe cheltuiala bugetului local.

În caz că proiectul va fi aprobat, primarul totuşi va trebui să vină să ceară aleşilor să aprobe bani de proiectare, o sumă destul de consistentă, respectiv 600.000 de lei.

De altfel, edilul Decebal Bacinschi ar putea vorbi mai multe despre acest proiect în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc vineri, când vor fi prezentate aspecte legate de stadiul diverselor proiecte, finantate din surse proprii sau din fonduri europene.

Mai puteţi citi:

VIDEO Primarul Decebal Bacinschi, război deschis cu consilierii PSD, care i-au blocat visul construirii unui campus şcolar cu bani europeni

Edilul social democrat a fost girat doar de consilierii PDL şi ai Partidului Ecologist, ceilalţi aleşi temându-se că realizarea campusului nu se va încheia în condiţiile puse de finanţator, adică pe 31 decembrie 2015.

VIDEO Banii de proiectare pentru viitorul campus şcolar din Focşani provoacă spirite încinse în consiliul local

Mărul discordiei între aleşii locali, pe de o parte, respectiv primarul Decebal Bacinschi şi şefa serviciului de investiţii, pe de altă parte, îl reprezintă banii pentru proiectare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările