Focşani

articolul anterior articolul urmator

Primarul din Focşani: Dacă apare o singură persoană infectată cu coronavirus închid oraşul

5
25 Feb 2020 22:33:48
Autor: News.ro
Primarul din Focşani, Cristi Misăilă este pregătit să ia măsuri drastie pentru a-şi proteja cetăţenii. FOTO captură PRO TV
Primarul din Focşani, Cristi Misăilă este pregătit să ia măsuri drastie pentru a-şi proteja cetăţenii. FOTO captură PRO TV

Primarul din Focşani, Cristi Misăilă, a declarat, marţi, că, în cazul în care va apărea un caz confirmat de coronavirus, va închide oraşul pentru „a-şi proteja cetăţenii". „Nu se iau măsurile drastice care s-ar impune în acest moment, fac apel la autorităţi să ia măsuri radicale pentru a proteja populaţia”, a spus el.

„Dacă apare o singură persoană infectată cu coronavirus închid oraşul, iau cele mai drastice masuri. Vreau să-mi protejez cetăţenii, indiferent de ce se spune la nivel naţional, pentru că nu e posibil să fim indiferenţi la asemenea situaţii, ieri am fost în spitalul din Focşani şi am discutat cu ei, în spital sunt pregătiţi şi nu prea. În afară de un triaj şi să trimită pacienţii la Matei Balş nu pot face nimic. Ministrul Sănătăţii ar trebui nu să se gândească la anticipate, ci la măsurile care trebuia luate până acum, la stocurile de dezinfectante care trebuia să fie în toată ţara”, a declarat marţi, primarul din Focşani, Cristi Misăilă.  

Pe de altă parte, el a atras atenţia că autorităţile centrale nu ar lua toate măsurile necesare pentru a preîntâmpina apariţia cazurilor de coronavirus, cu care Italia se confruntă deja.

„Aş fi făcut un filtru drastic, un triaj, la toate intrările in ţară, în vămi, aeroporturi. Din păcate, ajung în continuare cetăţeni din Italia în oraşe şi nimeni nu ştie nimic de ei. E foarte alarmant. Nu se iau măsurile drastice care s-ar impune în acest moment, fac apel la autotităţi să ia măsuri radicale pentru a proteja populaţia”, a mai spus Misăilă.  

În Vrancea, 12 persoane care au călătorit în străinătate în zone apropiate de focare de coronavirus sunt izolate la domiciliu, fiind monitorizate telefonic de epidemiologii din cadrul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

m wakki
25.02.2020, 22:39:31

Dacă apare o singură persoană infectată închid oraşul dar dacă persoana aia e oprișan ? sau celebra lui mamă, care e tot el ? ce te faci atunci, lingăule ?

+2 (2 voturi)
Matei Basarab
25.02.2020, 22:52:49

"Ministrul Sănătăţii ar trebui nu să se gândească la anticipate" Pai ei au venit la putere sa FURE. La basca-i doare de romani. FURT si atat.

silent warrior
25.02.2020, 23:19:08

Un cretin congenital e acest primar rosu. Inchide el orasul , ca e orasul lu` muma-sa...Vin localele si s-a gandit gunoiul , ca virusul e o ocazie buna si gratuita sa o faca pe desteptul , ca poate mai prinde un mandat de la bosorogi.

Tomescu Tom
25.02.2020, 22:47:07

Arată a om hotărât să facă treabă ... O treabă mare ! De PSD-ist !

+1 (1 vot)
defu gabi
25.02.2020, 22:52:43

Dar la persoanele deja infectate/decedate de gripa... Nu inchizi orasul, nea' primare?! Asta mai lipsea... Un tont in plus care sa alimenteze isteria generala cu masuri inutile si neeficiente...