Focşani

articolul anterior articolul urmator

Primarul Focşaniului, despre împărtăşania în vreme de coronavirus: „Dacă mergem cu credinţă nu vom avea probleme“

8
26 Mar 2020 16:36:05
Autor: Borcea Stefan
Cristi Valentin Misăilă, la o procesiune religioasă FOTO: Facebook
Cristi Valentin Misăilă, la o procesiune religioasă FOTO: Facebook

Afirmaţia a fost făcută în contextul în care, în această perioadă de pandemie a coronaviruslui, mai mulţi preoţi au ignorat sfatul Birericii Ortodoxe Române, de a împărtăşi populaţia cu linguriţe de unică folosinţă.

În emisiunea lunară plătită din bani publici, pe care o ţine la un post de televiziune local, primarul Focşaniului, Cristi Misăilă, a povestit în special despre măsurile pe care instituţia pe care o conduce le-a luat pentru prevenirea infecţiei cu COVID-19.

Edilului i s-a cerut părea şi despre ce crede în legătură cu închiderea bisericilor pentru public în această perioadă de pandemie, măsură luată prin Ordonanţa Militară Nr. 3, acesta precizând că este neplăcută, dar necesară.

“Fiecare cetăţean poate să intre în biserică, să se închine, să se roage, să aprindă o lumânare, dar nu înseamnă că mai putem participa în număr foarte mare la slujbele religioase... Sunt multe discuţii, despre botez, împărtăşanie, pupatul icoanelor, sunt câteva elemente interpretabile. Dacă o luăm stricto-sensu ca fiind un act de atingere a unui obiect, da, se poate interpreta. Dar trebuie să ne gândim că acolo este puterea divină. Totul este cum abordăm. Dacă mergem de făţărnicie, atunci există varianta să ne şi îmbolnăvim, dar dacă mergem cu credinţa puternică în suflet că acolo nu este o linguriţă ci trupul şi sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos atunci sunt convins că nu vom avea probleme”, a spus edilul Cristi Misăilă.

Acesta a precizat că sunt şi alte boli transmisibile, precum Hepatita B şi C şi nu a auzit niciodată că cineva să se fi îmbolnăvit la Sfînta Împărtăşanie.

"Dacă mergem cu credinţă în suflet că acolo este o taină, uneori mărturisită, alteori nemărturisită sunt convins că cei care au credinţă în Dumnezeu nu vor păţi nimic dacă merg la biserică şi iau Sfânta Împărtăşanie, mai ales în această perioadă a Postului Mare", a mai spus Cristi Misăilă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Cel Mare Scarambeu
26.03.2020, 18:14:43

Ia uite bre si la prostanacul asta.Daca este in Postul Pastelui nu exista pericol de infectare.Nu ar fi mai bine sa amanati voi Pastele pe la toamna???

+1 (5 voturi)
Badea Scârţan !
26.03.2020, 21:43:04

Feriti-va de astfel de primari !

kitty kat
26.03.2020, 18:50:59

Serios? Dar de popii si cucoanele ce vand lumånåri din biserica SF. Dumintru din Bucuresti, ce au fost infectati cu acest virus, ce zici?

0 (4 voturi)
miron miron
26.03.2020, 20:37:04

Acest primar habar n-are de cele mai elementare reguli de igena. Hepatita C se ia numai prin sange, sau raporturi sexuale, aproape la fel ca SIDA. Hepatita A si B prin maini murdare, aproape ca covid 19 . Hepatita A si B se poate trata foarte usor, dar nu si hepatita C, care este foarte dificil de tratat. In schimb la covid 19 inca nu avem tratament. In biserica nu mai e vorba de puterea divina, e vorba de puterea virusului, care nu tine cont de spusele preotului, sau a primarului. Virusul ne contamineaza pe toti, atunci cand intam in contac cu si isi face efectul. Ca sa inchei cu un indemn crestinesc. Sa va fereasca Dumnezeu de acest ucigas!

+1 (1 vot)
rica venturiano studinte-n drept si publicist
26.03.2020, 21:32:10

hepatita b se transmite ca hepatita c, doar a este cauzata de lipsa igienei. Iar b ul nu se mai transmite pt ca exista vaccin eficient.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)