Focşani

articolul anterior articolul urmator

Primarul din Garoafa şi patronul Podgoria Coteşti au învăţat în America despre „buna guvernare” şi au pus de-o afacere

0
16 Jul 2014 18:50:47
Autor: Borcea Stefan
Primăria Garoafa
Primăria Garoafa

Primăria din localitate i-a atribuit direct lui Vasile Bută, trimis în judecată de DNA pentru pietruiri fictive de drumuri, un contract de 294.511 lei pentru o lucrare la Şcoala Gimnazială Ciuşlea.

O lucrare de dotare şi optimizare termică şi electrică a Şcolii Gimnaziale din Ciuşlea, comuna Garoafa costă nu mai puţin de 294.511 lei.

Lucrarea a fost atribuită de Primăria Garoafa afaceristului de partid Vasile Bută, patronul firmei Podgoria Coteşti, cunoscut pentru avalanşa de lucrări pe care le primeşte din bani publici, dar mai ales din dosarul DNA în care a fost trimis în judecată pentru pietruiri fictive de drumuri, dosar disjuns de cel în care este judecat şi preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan.

De precizat că în urmă cu numai o lună atât primarul din Garoafa, Gheorghe Maghiaru, cât şi patronul Podgoria Coteşti, Vasile Bută au vizitat împreună America, în cadrul unui schimb de experienţă la care au participat mai mulţi primari din Vrancea. Vizita de studiu a fost axată pe probleme legate de „buna guvernare”.

În consecinţă, cei doi au transpus în practică ce au înţeles că înseamnă „buna guvernare”, în orice caz diferită în America de ceea ce se întâmplă în România.

Mai puteţi citi:

Primari de comune PSD şi PNL din Vrancea au trecut Oceanul, pentru două săptămâni, să ia lecţii de administraţie americană

Opt primari din Vrancea, dar şi prefectul judeţului,  un consilier judeţean, directorul Crucii Roşii şi doi oameni de afaceri au plecat pentru 14 zile, în Statele Unite ale Americii, într-un schimb de experienţă pe probleme de administraţie.

FOTO Cum se distrează primarii din Vrancea în America. Se fotografiază cu băştinaşii şi cu statuile marilor personalităţi politice

Delegaţia de 14 vrânceni, dintre care opt sunt primari de comune, au avut timp să se delecteze în vizita de studiu din Statele Unite ale Americii.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii