Focşani

articolul anterior articolul urmator

Procurorii DNA l-au recuzat pe magistratul care judecă dosarul lui Marian Oprişan

0
21 Aug 2014 22:21:35
Autor: Borcea Stefan
Marian Oprişan se judecată de opt ani
Marian Oprişan se judecată de opt ani

Abia la începutul săptămânii viitoare se va şti dacă cererea procurorilor DNA de schimbare a magistratului va fi admisă sau respinsă.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Cluj-Napoca a declarat pentru Vocea Transilvaniei că săptămâna viitoare se va şti dacă cererea procurorilor DNA de schimbare a magistratului va fi admisă sau respinsă.

“Dacă procurorul DNA a cerut recuzarea judecătorului, dosarul merge la completul următor, care trebuie să analizeze cererea. Dacă dosarul va fi trimis mâine, cel mai probabil pe luni se va şti dacîă se acceptă recuzarea”, a spus pentru voceatransilvaniei.ro, judecătorul Marian Lucian, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Cluj-Napoca.

Legea prevede că, în caz de recuzare a judecătorului, o astfel de cerere trebuie judecată de un alt magistrat, care poate admite sau respinge solicitarea de schimbare a judecătorului.

De menţionat că la termenul de joi au lipsit atât Marian Oprişan, cât şi avocatul său, Gheorghiţă Mateuţ.
În procesul în care Oprişan este învinuit judecătoriii vor să afle cum s-au cheltuit 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar şi cum s-a achiziţionat Complexului Turistic Căprioara.

Conform procurorilor DNA, care au trimis acest dosar la instanţă în 2006, 41 de drumuri comunale au fost pietruite după ce Consiliul Judeţean Vrancea a primit, în 2004, de la Ministerului Transporturilor suma de 1,9 milioane de dolari dintr-un împrumut extern.

Materialul de urmărire penală indică faptul că mai multe drumuri comunale au fost pietruite fără ca acest lucru să fie necesar, unele dintre lucrări au fost executate în mod fictiv sau incomplet, deşi banii au fost plătiţi de către CJ Vrancea aproape în avans.

DNA a reţinut la momentul trimiterii în judecată un prejudiciu de 1,5 milioane euro în dauna Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului (MTCT), alţi circa 600.000 euro în dauna Consiliului Judeţean şi aproape 75.000 euro, sumă cu care ar fi prejudiciat bugetul Guvernului.

Mai puteţi citi:

Procesul de corupţie al lui Marian Oprişan de la Cluj-Napoca se apropie de final

Judecătorul a cerut avocaţilor să pregătească eventuale solicitări de schimbare a încadrării faptelor, conform Noului Cod de Procedură Penală. La termenul de astăzi au fost audiaţi martori ai acuzării.

Cum fuge „hăituitul” Oprişan, de şapte ani, de justiţie, în „Dosarul Căprioara”: prefecţi amnezici, poliţişti aroganţi cu instanţa, primari audiaţi cu forţa

Marian Oprişan, liderul PSD Vrancea, a reuşit, timp de şapte ani şi jumătate, să amâne termenele de judecată în marele „Dosar Căprioara”, în care este acuzat de corupţie. Ce s-a întâmplat? Primari, care îi sunt subordonaţi în partid baronului, au refuzat audierile, unii foşti prefecţi şi-au pierdut subit memoria, iar poliţiştii i-au sfidat pe judecători.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările