Focşani

articolul anterior articolul urmator

Protest cu damf politic al măturătorilor din Focşani. Motivul pentru care au ieşit în stradă FOTO VIDEO

5
26 Mar 2021 11:51:24
Autor: Borcea Stefan
Viceprimarul Ana Maria Dimitriu  a avut un dialog cu protestatarii FOTO: Ştefan Borcea
Viceprimarul Ana Maria Dimitriu  a avut un dialog cu protestatarii FOTO: Ştefan Borcea

Primarul a ameninţat în urmă cu două zile că oraşul va rămâne în mizerie, iar angajaţii de la salubritate s-au executat şi au mers azi la primărie să ceară socoteală aleşilor care nu au votat proiectul în care erau vizaţi.

GALERIE FOTO


Zeci de angajaţi de la serviciul de salubritate care aparţine de Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice au mers vineri dimineaţa în faţa Primăriei Focşani, după ce au aflat din presă că de la 1 aprilie ar rămâne fără locuri de muncă, lucru pe care şi primarul Cristi Misăilă l-a spus la ultima şedinţă a Consiliului Local. 

Oamenii spun că au reacţionat spontan şi nu i-a trimis nimeni să protesteze, dar au venit cu lozinci împotriva consilierilor majoritari PNL-USR-PLUS din Consiliul Local, vinovaţi în opinia lor că nu au votat proiectul care le asigura continuitatea în muncă de la 1 aprilie. 

Ei au strigat în cor "Vrem să muncim" şi au spus că vor ieşi zilnici în stradă dacă situaţia lor nu se rezolvă.

"Noi nu mai ascultăm nici de director, nici de nimeni, am ieşit cu toţii în stradă că e dreptul nostru. Nu ne-a spus domnul primar, am ieşit din propria experienţă că rămânem fără locuri de muncă. Oraşul este azi o floare datorită nouă, oamenilor de rând care merg la salubritate. Dacă pe noi ne dau afară, vine doamna vice să ne plătească chiria, să ne dea bani de mâncare la copii? Sunteţi împotrivă ca toate întreprinderile astea de muncitori să mai muncească", au sunat reproşurile măturătorilor, mult mai spontane decât protestul în sine.

În timpul protestului şi-a făcut apariţia şi viceprimarul Ana Maria Dimitriu, care le-a spus oamenilor adunaţi în faţa primăriei că nu vor rămâne fără locuri de muncă.

„Nimeni nu a pretins faptul că dumnealor trebuie să îşi încheie activitatea de la 1 aprilie, singura persoană care a făcut lucrul acesta în şedinţa ordinară a fost domnul primar după ce acest proiect, care vizează Direcţia de Dezvoltare a municipiului Focşani a fost votat. Pot să le spun încă o dată că dumnealor pot merge liniştiţi la muncă. Domnului primar i-aş spune că această curăţenie pe care dumnealui o pretinde ascunde în spate o mare mizerie. Domnii (n.r. angajaţii de la salubritate) nu au nicio vină, dumnealui ştie la ce mă refer. Vedem uşor-uşor că lucrurile nu stau aşa cum ni le prezenta dumnealui, frumos şi ca un edil de cinste ce ar trebui să fie în municipiul Focşani, nici în instituţiile subordonate. Oamenii pot merge liniştiţi la muncă, pot să-şi vadă de treaba dumnealor. Nu au de ce să se teamă că vor rămâne, de la 1 aprilie, fără loc de muncă. Nu acesta este scopul nevotării acestui proiect în Consiliul Local.”, a precizat Ana Maria Dimitriu.

Într-un târziu a ajuns la Primărie şi edilul Cristi Misăilă, care le-a promis oamenilor că va convoca o nouă şedinţă de Consiliu Local, dar numai dacă va avea garanţia că aleşi PNL-USR-PLUS vor vota în cele din urmă proiectul care vizează darea în administrare către Direcţia de Dezvoltare Servicii Publcie Focşani a unor imobile aparţinând domeniului public şi privat al municipiului Focşani în vederea exploatării şi întreţinerii acestora. "Până la 1 aprilie, eu vă promit că o rezolv", a conchis Misăilă.

La adunarea din faţa Primăriei şi-au făcut apariţia, târziu, poliţişti şi jandarmi, care le-au spus celor prezenţi să păstreze distanţa între ei şi să respecte măsurile sanitare în contextul pandemiei de coronavirus.

Vă mai recomandăm:

Reprezentanţii HoReCa au strigat la Focşani: "Vrem să muncim!" şi "Libertate"

Grevă la metrou. Circulaţia trenurilor, blocată din cauza protestului spontan a sute de sindicalişti. Reacţii dure ale guvernanţilor FOTO VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Frana Progresului
26.03.2021, 11:55:35

Mai exista maturatori. Ba baiatule dar s-au inventat diverse masini de curatare, aspirare mai productive ca toti maturatorii astia la un loc.

+4 (4 voturi)
Amdo Odma
26.03.2021, 12:03:01

Se baga restrictii peste restrictii si uite cum poarta astia mastile!

-2 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
26.03.2021, 12:54:18

Comentariu considerat abuziv.

The Fog
26.03.2021, 13:14:54

O multime de oameni sarmani, de regula cu ochi albastri, au cerut si primit dreptul de a administra pe cont propriu cladiri si proprietati ale statului. Dar asta nu e pentru orice oameni sarmani; cei care sunt capabili sa adune multimi "spontan" in fata primariei au prioritate.

-8 (8 voturi)
Utilizator Adevărul
26.03.2021, 14:19:15

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările