Puşcăriabilii fac legea (lor) în Parlament…

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentarii României lucreayă mai mult în beneficiul lor
Parlamentarii României lucreayă mai mult în beneficiul lor

Aleşii neamului şi-au propus ca, până la sfârşitul actualei sesiuni parlamentare, să dea votul final pentru câteva legi care nu au nici o legătură cu românul de rând.

Conform ordinii de zi a Camerei Deputaţilor, mâine ar fi urmat să primească „undă verde” cele 22 de proiecte de lege menite să securizeze imunitatea parlamentarilor, iar tot în această săptămână puşcăriabilii din forul legislativ şi-au propus să încheie socotelile şi cu proiectul de lege prin care ei îşi dau pensii speciale: o indemnizaţie acolo, cum o denumesc ei, care începe de la 1.600 de lei pentru un parlamentar cu un mandat la activ şi până la 4.600 de lei pentru cei care au mai mult de patru mandate.

Un venit sigur care se adaugă pensiei de drept (în cazul pensionarilor pentru limită de vârstă). Au stat patru ani în parlament, primesc 1.600 de lei. Fac precizarea că un profesor de liceu beneficiază de o asemenea pensie după o viaţă de muncă la catedră şi un stagiu complet de cotizare din salariul brut de peste 35 de ani.

Pe tema pensiilor pentru aleşi a sărit din baie, să le ţină parte colegilor, şi preşedintele Senatului, Călin Constantin Manechin Popescu Tăriceanu, care a grăit din prepuţul gândirii, cum ar scrie Caţavencii: „trebuie ţinut cont de constrângerile mandatului”. Într-adevăr, constrângerile cătuşelor sunt dureroase.

În ultimul moment aflu că proiectele de legi care vizau modificarea Codului penal şi Codului de procedură penală au fost retrase de pe agendă. Nu însă din iniţiativa lui Zgonea, preşedintele Camerei (prieten cu Mihai Viteazul, după propria-i mărturisire!). Nici a lui Şerban Nicolae sau a Cristianei Anghel, învăţătoarea care făcea naveta din Oltenia la Antena 3 ca să protesteze, pe banii lui Voiculescu, împotriva Guvernului Boc care nu vroia să aloce Învăţământului 6 % din PIB, aşa cum prevede Legea Funeriu.

Nici astăzi învăţământul nu beneficiază de la Ponta decât de jumătate din suma prevăzută de lege, dar senatoarea are acum o altă bătălie de dus: apărarea puşcăriabililor de mâna lungă a legii.

Cel mai sigur, proiectele de modificare cu pricina au fost retrase în urma ameninţărilor lui Gabriel Oprea, într-un interviu la Pro Tv, că îl lasă pe Victor Ponta cu căruţa guvernării în drum dacă PSD-iştii mai atentează la legile siguranţei naţionale. Pentru unii, Gabi Oprea ar fi un vajnic apărător al interesului naţional. Aiurea!

S-a văzut la moţiunea de cenzură, când putea să spele de ruşine imaginea Românie. Însă este clar că puşcăriabililor le este frică de căderea guvernului, care ar fi fost urmată, mai mult ca sigur, după proceduri mai complicate, de alegeri anticipate.   

Parlamentari mai ticăloşi ca în România nu cred să existe pe alte meridiane. Ticăloşi, hoţi, mincinoşi, agramaţi, lacomi. Ei ştiu numai de frica „beciului domnesc”.

Pentru mine e deranjant faptul că printre cei 200 de iniţiatori care şi-au legat numele de o escrocherie naţională – înfruptarea din bani nemunciţi - se află şi doi deputaţi vrânceni: Ciprian Nica de la Panciu şi Victor Roman de la Adjud. Nica mai trăgea nădejdea, ieri, că amânarea modificării codurilor e doar temporară. Alegătorii pănceni şi adjudeni ar trebui să fie mai atenţi, în 2016, pe cine vor trimite în parlament să-i reprezinte.

Toţi românii ar trebui să fie cu mintea limpede când votează, pentru că, în 2012, au fost hipnotizaţi de atâţia şi-atâţia impostori numiţi deputaţi, senatori, preşedinţi de consilii judeţene, primari, consilieri din toate categoriile. 

La ora când scriu aceste rânduri, statistica borfaşilor din parlament care se gândesc doar la maţul lor gros arată astfel:
- 7 miniştri condamnaţi definitiv penal;
- 18 parlamentari condamnaţi definitiv penal;
- 5 miniştri condamnaţi penal în primă instanţă;
- 22 de miniştri condamnaţi penal în primă instanţă;
- 144 de parlamentari anchetaţi de procurori DNA, DIICOT şi de către ANI.

Avem o constituţie care la art. 16 prevede că nimeni din această ţară nu este mai presus de lege. În fapt, articolul din legea fundamentală este o minciună, atâta vreme cât această prevedere constituţională nu este respectată cu sfinţenie.

Parlamentarii români fac permanent paradă spunând că reprezintă cea mai importantă instituţie a statului. Dar una este instituţia numită parlament şi rolul său în societate, şi alta oamenii care o compun.

Parlamentul român a ajuns la un grad de încredere extrem de scăzut în rândul românilor, pentru că şi calitatea umană a multor parlamentari este atât de jos. Sunt solidari întru căpătuire, în apărarea avantajelor de castă.

În comisii sau în plen, puţini deputaţi şi senatori îşi dau votul de capul lor. Parlamentul român este dominat de un spirit de turmă. S-a văzut acest lucru în cazul Şova, în cazul Ponta, la moţiunile de cenzură împotriva guvernelor Boc (în 2010) şi Ponta (zilele trecute) când au ales să rămână în bănci, să nu voteze, cum le-a trasat ca sarcină „baciul stânei”. Acesta este păpuşarul şef, manipulatorul.

Păpuşarul are trecere la presa mogulilor, este invitat în platouri tv unde manipularea se amplifică pentru că oamenii de presă nu mai fac jurnalism, ci partizanat politic. Sunt şi excepţii: TVR 1, parţial DIGI TV. Numeri pe degete invitaţii cu un limbaj decent. Bunul simţ şi  argumentele sunt lăsate la uşă, bălăcăreala este sinonimă cu ratingul.

P.S. Ieri dimineaţă, fostul preşedinte Traian Băsescu a mers să-şi ia în primire  locuinţa de serviciu repartizată, conform legii, de regia protocolului de stat. Un lucru normal. Nu şi pentru Antena 3 şi invitatul ei, „intelectualul” Mădălin. La gura lui, mai ceva ca la uşa cortului…

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite