Focşani

articolul anterior articolul urmator

Rezultate finale Bacalaureat 2020. Încă doi absolvenţi din Vrancea au primit nota maximă

0
5 Jul 2020 13:34:05
Autor: Borcea Stefan
Bacalaureat 2020
Bacalaureat 2020

În sesiunea iunie-iulie 2020, în Vrancea au promovat 1548 de candidaţi, dintr-un total de 2388 candidaţi prezenţi.

Ministerul Educaţiei a afişat duminică rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, din acest an.

În Vrancea, după corectarea contestaţiilor alţi  doi absolvenţi de liceu dau luat examenul maturităţii cu media 10. Este vorba despre un elev de la Colegiul Economic ”Mihail Kogălniceanu” şi un altul de la Colegiul Naţional ”Al. I. Cuza”.

Aceştia se alătură altor trei candidaţi (doi de la Colegiul "Cuza" şi Unul de la "Unirea") care au luat medii maxime.

De menţionat că în urma contestaţiilor, 37 de elevi au reuşit să promoveze examenul maturităţii, astfel că de la 1.511 de promovaţi iniţial s-a ajuns la 1.548.

Absolvenţii şi profesorii au semnalat probleme în corectură la Colegiul Naţional "Unirea", acolo unde s-au depus nu mai puţin de 96 de contestaţii doar la limba şi literatura română. În urma verificărilor, faţă de evaluarea iniţială la română s-au acordat în plus 63,75 puncte, adică 0,65 puncte per contestaţie, ceea ce înseamnă s-au produs destule erori în corectare.

Rata de promovare (absolvenţi din promoţia curentă şi din promoţiile anterioare), înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului naţional de Bacalaureat, fără etapa specială, după soluţionarea contestaţiilor, este de 64.82% (faţă de 63,27% înainte de contestaţii). Pentru promoţia curentă, rata de promovare este de 73.82%, iar pentru promoţiile anterioare de 24.54%.

"Astfel, din totalul celor 2388 de candidaţi prezenţi, au promovat 1548 de candidaţi: 1441 candidaţi aparţin promoţiei 2020, iar 107 candidaţi provin din promoţiile anterioare. Numărul mediilor de 10 (zece) a crescut la 5 (3 la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” Focşani şi câte 1 la Colegiul Naţional „Unirea” Focşani, respectiv, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” Focşani).
În acest an, la examenul de Bacalaureat, în judeţul Vrancea, dintre cei 2546 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat 2388 de candidaţi (1952 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 436 de candidaţi din promoţiile anterioare).Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi", potrivit ISJ Vrancea.

La etapa specială a examenului de  Bacalaureat s-au înscris 6 de absolvenţi ai clasei a XII-a, conform situaţiei centralizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea. Examenul începe luni, 6 iulie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Marţi, 7 iulie, se desfăşoară proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. 

Primele rezultate vor fi afişate vineri, 12 iulie, până la ora 12.00.

Vă mai recomandăm:

Rezultate Bacalaureat 2020 Vrancea. Trei medii de 10 în judeţ. Unde au fost acestea obţinute

42% dintre candidaţii care au dat Bacalaureatul în Vrancea au depus contestaţii. Printre ei, şi prim-vicepreşedintele PNL Vrancea

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii