Focşani

articolul anterior articolul urmator

Românii nu se mai pot programa pe platforma dedicată vaccinării împotriva COVID-19. De ce va fi sistată aplicaţia

34
20 Jan 2021 17:15:04
Autor: Borcea Stefan
Platforma va fi sistată temporar
Platforma va fi sistată temporar

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Sars Cov-2 i-a anunţat pe prefecţii din ţară despre ce se va întâmpla în următoarea perioadă, când se speră să vină mai multe doze de vaccin.

În cadrul videoconferinţei cu prefecţii, susţinută de colonel dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Sars Cov-2(CNCAV), s-a discutat despre deciziile care vor fi luate de urgenţă.

Una dintre ele vizează  sistarea temporară a programărilor prin aplicaţia RENV (Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor), asta întrucât stocurile existente la acest moment de vaccinuri Pfizer şi Moderna asigură deocamdată doar imunizarea celor aproximativ 1.400.000 de persoane programate în perioada 27.12.2020-20.01.2021,  atât pentru prima doză de vaccin cât şi pentru doza de rapel.

Totodată, s-a mai decis vaccinarea cu prioritate a cadrelor din sistemul de învăţământ, astfel încât în maxim 2 săptămâni să se poată realiza imunizarea profesorilor care şi-au exprimat intenţia de vaccinare. Conform datelor comunicate de Ministerul Educaţiei, la data de 20 ianuarie 2021, 120.112 profesori din toată ţara şi-au manifestat intenţia de vaccinare.

"Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Sars Cov-2 a informat prefecturile că la finalul lunii ianuarie se aşteaptă  autorizarea vaccinului furnizat de AstraZeneca, situaţie în care se va putea asigura continuitatea procesului de vaccinare prin deschiderea de noi centre şi vaccinarea tuturor categoriilor de populaţie", potrivit unui comunicat al Prefecturii Vrancea.

Vă mai recomandăm

Cum te poţi programa pe platforma online pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Explicaţie VIDEO

UPDATE Platforma online pentru programări în vederea vaccinării anti-COVID este din nou nefuncţională

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

34 Comentarii

Ludwig
20.01.2021, 17:32:37

pai si cand ne putem iar programa online?

-4 (8 voturi)
Yagil Demsky
20.01.2021, 18:30:58

cand iti da ordin gheorghita. fii vigilent.

-8 (18 voturi)
Ovidiu Truta
20.01.2021, 18:38:12

La Pastele cailor. Eu am incercat din prima zi sa ma programez si desi am o boala cronica, sistemul nu m-a vazut "eligibil" ca pe multi altii. gheorghita spunea ca stie de situatia asta si va face platforma functionala pt toti cei cu boli cronice astfel incat sa se poata programa chiar daca nu au luat in ultimul an retete compensate de CAS. Acum spune ca nu ne putem programa. Organizare demna de "tara lucrului bine facut". De ce nu s-a dat liber la platforma sa se programeze lumea de acum pe date ulterioare ca dozele de vaccin vor veni..nu toate odata. In ritmul in cafre se misca lucrurile, cei din etapa a doua vor ajunge sa se vaccineze in etapa 3 si ceilalti la vara -n paispe.

+3 (11 voturi)
Matei Basarab
20.01.2021, 18:38:58

S-a schimbat schimbarea! Acum or sa organizeze echipe mobile de vaccinare. O ambulante cu sofer si asistente se vor deplasa prin cartiere vi vor vaccina la rand cetatenii. Cei care refuza vor fi batuti si "convinsi" sa se vaccineze.

-10 (16 voturi)
ion carutasul
20.01.2021, 18:35:53

Javre comuniste ! Sa ne spuna cat costa un vaccin sau trebuie sa dam Șpaga la ”eroii neamului ”,medicii incapabili si ...infecti ! Asta face”” guvernul meu ” .

-9 (19 voturi)

Vezi toate comentariile (34)

Modifică Setările