Focşani

articolul anterior articolul urmator

S-au înmulţit atacurile urşilor în satele vrâncene. Autorităţile fac memorii pentru adoptarea unor măsuri

0
28 Jan 2020 12:34:08
Autor: Borcea Stefan
Urşii coboară tot mai mult în satele judeţului
Urşii coboară tot mai mult în satele judeţului

În ultima vreme, urşii au început să atace gospodăriile oamenilor, provocând distrugeri. Flămânzi, aceştia au atacat animalele din sat.

În ultimule zile, ursul a creat panică în rândul oamenilor din comuna Gura Caliţei. În noaptea de sâmbătă spre duminică, ursul a făcut prima incursiune în câteva gospodării din satul Raşca.

Oamenii au ieşit, au făcut zgomote şi au reuşit să-l izgonească pe urs, care a distrus câteva garduri. Acesta a apucat să omoare o oaie şi să rănească alte câteva.

Azi noapte, spre dimineaţă, ursul şi-a făcut din nou cale spre gospodăriile din Raşca, unde de asemenea oamenii s-au mobilizat şi au reuşit să-l alunge.

"Oamenii sunt speriaţi, m-au informat despre atacurile ursului şi de distrugeri. Am luat legătura cu autorităţile competente şi sper să se ia măsuri, pentru ca ursul să nu mai atace gospodăriile şi oamenii din comună", ne-a declarat Gică Grosu, primarul comunei Gura Caliţei.

În primăvara anului trecut, un bărbat a fost găsit mort la marginea satului Livezile, din comuna Vizantea Livezi.

Trupul bărbatului era sfâşiat şi s-a concluzionat că a fost atacat de urs. Lângă cadavrul său a fost găsită şi o furcă ruptă, ceea ce arată că bărbatul s-a luptat cu animalul înainte să fie ucis.

Primarul şi sătenii au făcut un memoriu către instituţiile competente pentru împuşcarea animalului care a provocat moartea concetăţeanului lor.

Tot anul trecut, un bărbat în vârstă de 30 de ani, cioban la o stână din comuna Vidra, a fost atacat de ursoaică şi de cei doi pui ai ei, provocându-i răni la mâini şi în zona capului.


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările