Focşani

articolul anterior articolul urmator

Serviciul de Ambulanţă Vrancea ar putea fi desfiinţat

0
24 Aug 2013 07:18:01
Autor: Borcea Stefan
Serviciul de Ambulanţa Vrancea ar putea avea sediul la Constanţa
Serviciul de Ambulanţa Vrancea ar putea avea sediul la Constanţa

Cele 40 de servicii judeţene de ambulanţă vor fi reorganizate în şapte servicii regionale, după modelul pilot realizat în 2009 prin comasarea Salvării Bucureşti cu cea din Ilfov, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern lansat  în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii .

Proiectul Hotărârii de Guvern prevede înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Nord Vest, Centru, Vest, Sud Vest, Sud, Sud Est, Nord Est, la care se adaugă Bucureşti-Ilfov, prin reorganizarea unor ambulanţe judeţene şi desfiinţarea altora.

Toate serviciile regionale de ambulanţă vor fi instituţii publice cu personalitate juridică în subordinea MS, se arată în proiect.

Serviciul Regional de Ambulanţă Sud Est, care va fi realizat prin reorganizarea Serviciului judeţean de ambulanţă Constanţa şi desfiinţarea Serviciilor judeţene de ambulanţă Brăila, Buzau, Galaţi, Vrancea şi Tulcea, va avea sediul în Constanţa.

Finanţarea serviciilor regionale de ambulanţă, inclusiv a Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul MS. De asemenea, serviciile regionale de ambulanţă pot fi finanţate şi prin venituri proprii, donaţii şi sponsorizări, se mai arată în proiect.

Proiectul de HG se află în dezbatere publică până la 22 septembrie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările