Focşani

articolul anterior articolul urmator

Societatea care se ocupă de parcările Primăriei Focşani, greu de desfiinţat. Ce acuzaţii aduce Consiliului Local

0
22 Apr 2021 13:58:20
Autor: Borcea Stefan
Sediul Parking Focşani FOTO: Facebook Parking
Sediul Parking Focşani FOTO: Facebook Parking

Societatea Parking a fost înfiinţată în luna aprilie 2017, iar contractul de gestiune prin concesiune expiră anul viitor.

Anul trecut, la finalul lunii noiembrie, consilierii locali focşăneni, respectiv majoritatea PNL-USR-PLUS, la propunerea primarului PSD în exerciţiu, Cristi Misăilă, au aprobat încetarea contractului de gestiune prin concesiune a Serviciului public de administrare, întreţinere şi exploatare a parcărilor ce aparţin domeniului public şi privat al municipiului Focşani către societatea care se ocupă de parcările din oraş.

Propunerea a venit ca urmare a unui raport negativ întocmit de corpul de control al primarului, care a menţionat că a descoperit nereguli în activitatea societăţii înfiinţate în anul 2017 de acelaşi primar, în fapt o sinecură creată pentru ginerele actualei soţii a edilului, pus director atunci, dar ajuns între timp şeful Poliţiei Locale.

În motivaţia încetării contractului de gestiune se arată că au fost găsite probleme grave legate de salubrizarea, întreţinerea şi gestionarea locurilor de parcare, invocându-se totodată şi 40 de entităţi publice care au primit parcări gratuite de la Parking.

Consilierii locali l-au împuternicit pe primar să se ocupe de această desfiinţare, în termen de 90 de zile. Au trecut cinci luni de atunci, dar desfiinţarea nu  s-a mai întâmplat.

Mai mult, lucrurile s-au complicat iar Parking a solicitat în urmă cu câteva zile Consiliului Local să revoce hotărârea pe care o consideră ilegală.

„S-a aprobat prematur o iniţiere a acestei proceduri pentru încetarea contractului de delegare de gestiune, fără ca în prealabil să se verifice dacă a fost denunţat unilateral contractul de delegare de gestiune prin concesiune a Serviciului Public, administrare, întreţinere şi exploatare a parcărilor din 28.04.2017”, spun cei de la Paking, menţionând totodată că hotărârea a fost dată cu încălcarea competenţei Consiliului Local care nu este parte în contractul de delegare de gestiune.

Cum am menţionat, în adresă conducerea Parking  cere anularea hotărârii ca nelegală şi netemeinică, altfel se va adresa instanţei de judecată. Deşi Consiliul Local nu s-a întrunit încă pentru a lua în discuţie acest aspect, şedinţa ordinară fiind prevăzută pentru 27 aprilie, cei de la Parking au mers deja la Tribunal, la Contencios administrativ  şi au făcut acţiune în instanţă prin care cer suspendarea actului administrativ legat de desfiinţarea societăţii. Judecătorii se vor pronunţa asupra acestui aspect chiar pe 27 aprilie, când este programată şi şedinţa Consiliului Local.

O decizie favorabilă Parking nu face decât să prelungească cu maxim un an starea de incertitudine, având în vedere că anul viitor, în aprilie, încetează contractul de gestiune, încheiat în anul 2017 pentru cinci ani, fiind greu de crezut că actuala configuraţie politică din Consiliul Local va mai aproba prelungirea acestui serviciu pe care îl consideră politizat, cea mai mare parte a angajaţilor fiind membri ai PSD.

Curios este şi faptul că primarul Cristi Misăilă, care a propus desfiinţarea acestei societăţi, nu mai este atât de convins de oportunitatea demersului său, dovadă şi faptul că nu l-a dus la îndeplinire în termenul de 90 de zile, stabilit prin hotârârea de consiliu local.

Vă mai recomandăm:

Primarul din Focşani a desfiinţat o companie „dedicată” ginerelui său, pe care tot el o înfiinţase. Ginerele a ajuns şef la Poliţia Locală

Haos în parcările din Focşani. Camera de Conturi ceartă şi Primăria pentru "superficialitate"

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările