Focşani

articolul anterior articolul urmator

Spitalul de Urgenţă a primit, în premieră, bani pentru aparatură de la Consiliul Judeţean. Ministerul Sănătăţii va decide când va preda managementul unităţii

0
17 Dec 2019 14:33:54
Autor: Borcea Stefan
Spitalul Sf. Pantelimon
Spitalul Sf. Pantelimon

La ora actuală, Spitalul de Urgenţă din Focşani este singurul din ţară care încă se mai află în subordinea Ministerului Sănătăţii.

Pentru prima dată în existenţa sa, Consiliul Judeţean Vrancea a aprobat  alocarea sumei de aproximativ 4 milioane de lei Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon“ din Focşani.

Decizia a fost luată cu unanimitate de aleşii judeţeni, nu fără discuţii, mai ales că managementul unităţii medicale atr putea fi preluat în curând de Consiliul Judeţean. 

Spitalul se află încă în subordinea Ministerului Sănătăţii, dar în urmă cu o săptămână CJ a făcut solicitare să-i preia managementul.

Suma alocată acum va fi folosită pentru continuarea proiectului de achiziţionare de aparatură medicală. Este vorba de 18 aparate medicale care vor merge la secţiile de chirurgie generală, chirurgie plastică, ortopedie, terapie intensivă, cardiologie, oftalmologie, radiologie şi balneo-fizio-terapie. 

"Avem în derulare şi alte proiecte cu Consiliul Judeţean cum ar fi modernizarea pavilioanelor de la pneumologie, psihiatrie, ORL, oftalmo-dermato. Mai avem în derulare proiectul de modernizare şi dotare a policlinicii de copii din cadrul Spitalului Judeţean care este tot un proiect realizat de Consiliul Judeţean şi finanţat prin POR“, a spus Constantin Mîndrilă, managerul Spitalului.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările