Focşani

articolul anterior articolul urmator

Sportivii profesionişti, trimişi în şomaj tehnic. Străinii din echipele de handbal şi baschet au părăsit ţara

1
1 Apr 2020 14:20:47
Autor: Borcea Stefan
Sportul, în şomaj tehnic
Sportul, în şomaj tehnic

Clubul Sportiv Municipal Focşani 2007, structură sportivă în subordinea Primăriei Focşani, a suspendat toate contractele celor peste 200 de sportivi legitimaţi la club.

Clubul Sportiv Municipal Focşani 2007 a suspendat, începând cu 25 martie 2020, contractele de activitate sportivă pentru cei peste 200 de sportivi care erau retribuiţi de la bugetul local.

Măsura are legătură cu situaţia creată de pandemia de Covid-19, care are consecinţe şi asupra sportului.

Clubul se află în subordinea Primăriei Focşani, care finanţează toate secţiile sportive ale CSM 2007. Municipalitatea vrea prin această măsură să facă o economie la bugetul local, cel puţin pe perioada stării de urgenţă şi să profite de efectele legii care permite acordarea şomajului tehnic, plătit de la bugetul de stat, pentru persoanele afectate de criza Covid-19.

Practic, în această perioadă, cluburile sportive sunt puse în imposibilitatea desfăşurării competiţiilor programate, a programelor de pregătire a sportivilor şi echipelor.

"În aceste împrejurări, în conformitate cu prevederile Ordonanţei 30/2020, articolul XV, alineatul 2, Comitetul Director al Clubului Sportiv Municipal Focşani 2007 a decis ca, începând cu 25 martie 2020, să suspende contractele de activitate sportivă de la toate secţiile clubului pentru întreaga perioadă a Stării de Urgenţă în România. Participanţii la activitatea sportivă vor beneficia pe durata suspendării contractelor de activitate sportivă de o indemnizaţie de 75 la sută din drepturile în bani cuvenite pentru activitatea sportivă prestată, dar nu mai mult de 75 la sută din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020 (număr 6/2020)", potrivit CSM Focşani 2007.

Cel mai probabil, după încheierea pandemiei clubul focşănean va încheia alte contracte cu sportivii. O parte dintre aceştia nu vor mai reveni însă la echipă. Este cazul sportivilor americani din echipa de baschet, dar şi handbaliştilor sârbi, care au părăsit ţara în urmă cu mai bine de două săptămâni, pentru a se alătura familiilor lor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Lucas Kimberly
1.04.2020, 14:36:27

Comentariu considerat abuziv.