Focşani

articolul anterior articolul urmator

Temutul interlop Costică Argint cere întreruperea executării pedepsei cu închisoarea pentru a pleca la un proces în Italia

0
9 Dec 2010 12:58:36
Autor: adevarul
Costică Argint pe vremea când se afla la Roma, Italia.
Costică Argint pe vremea când se afla la Roma, Italia.

Argint a cerut ieri magistraţilor Tribunalului Vrancea întreruperea executării pedepsei de trei ani şi şase luni de închisoare pe care a primit-o în urma scandalului din barul din Găgeşti din 2002 pentru a merge la un process în Italia la care are termen pe 15 decembrie. Fostul lider al Asociaţiei Romilor a cerut de asemenea echivalarea perioadei de doi ani în care a fost arestat în Italia până când a fost extrădat în România c

Temutul interlop Costică Argint a cerut ieri magistraţilor Tribunalului Vrancea întreruperea executării pedepsei de trei ani şi şase luni de închisoare pe care a primit-o în urma scandalului din barul din Găgeşti din 2002 pentru a merge la un proces în Italia la care are termen pe 15 decembrie.

Fostul lider al Asociaţiei Romilor a cerut de asemenea echivalarea perioadei de doi ani în care a fost arestat în Italia până când a fost extrădat în România cu pedeapsa pe care o are de executat în ţară.

Magistraţii vrânceni nu s-au lăsat "impresionaţi" de solicitarea lui Argint şi au stabilit termen pentru soluţionare a cererii sale pentru 26 ianuarie.

Dacă judecătorii aprobă echivalarea perioadei de detenţie din Italia a lui Argint cu pedeapsa pe care o are de executat în ţară, acesta ar mai avea de executat doar un an de închisoare.

Argint a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare de Tribunalul Vrancea în 2002 după ce a devastat un bar din Găgeşti, comuna Boloteşti în 1997 şi l-a bătut pe unul dintre clienţii din bar. În timpul procesului cunoscutul interlop a fugit în Italia unde a obţinut chiar statut de refugiat politic în 2006. În 2008 a fost însă arestat de autorităţile italiene la cererea magistraţilor din România care îl condamnase cu pedeapsa cu închisoarea, cu executare.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările