Focşani

articolul anterior articolul urmator

Titlul de „Luptător în linia I împotriva Covid-19“ şi bani pentru sute de cadre medicale, propuse de un primar

4
26 Jan 2021 06:15:01
Autor: Borcea Stefan
Spitalul de Urgenţă Sf. Pantelimon Focşani: FOTO: Ştefan Borcea
Spitalul de Urgenţă Sf. Pantelimon Focşani: FOTO: Ştefan Borcea

Aleşii locali din Consiliul Local al municipiului Focşani urmează să aprobe în cursul acestei săptămâni un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Cristi Valentin Misăilă.

Primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă, a renunţat la ideea de a-i face cetăţeni de onoare, pe 24 ianuarie, pe toţi angajaţii Secţiei de Infecţioase de la spitalul de Urgenţă din Focşani, de la medic şi până la infirmieră, în total 62 de cadre medicale, pentru dedicarea lor din ultimul an în lupta cu COVID-19.

În schimb, edilul propune Consiliului Local, în şedinţa de săptămâna aceasta, decorarea cu titlul de „Luptător în linia I împotriva COVID-19” a nu mai puţin de 309 cadre medicale de la mai multe secţii din cadrul Spitalului de Urgenţă din Focşani.

Vorbim de medici, asistenţi medicali, infirmieri, îngrijitori, registratori, brancardieri, administratori, psihologi, kinetoterapeuţi, cu toţii cadre medicale la Secţiile UPU-SMURD, Terapie Intensivă (ATI), Boli Infecţioase, Pneumologie, Serviciul Radiologie, Compartimentul computer tomograf-laboratorul de radiologie şi imagistică medicală. Aceştia vor primi, pe lângă titlul amintit şi câte un premiu în valoare de 200 de lei, urmând ca din bugetul local să se folosească în acest scop 105.000 de lei.

„Prin acest proiect, dorim să transmitem un mesaj de apreciere şi respect tuturor cadrelor medicale, medici şi asistenţi medicali care pun pe primul plan sănătatea membrilor comunităţii noastre şi sunt în prima linie de apărare, întotdeauna, dar mai ales acum când s-au dedicat complet în aceste luni îngrijirii bolnavilor de SARS-CoV-2”, potrivit iniţiatorului proiectului, primarul Cristi Misăilă.

Iniţiativă contestată de oameni


Comentariile oamenilor despre această iniţiativă nu au întârziat să apară, pagina de Facebook a primarului Misăilă, unde de obicei comentariile sunt elogioase, fiind de această dată invadată de mesaje în care oamenii nu agreează iniţiativa:

- „Nu cred că e bine sa transformăm o nobilă meserie, creând nişte eroi. Fiecare a ales în viaţă meseria care i-a plăcut si pentru care este retribuit mai bine sau mai rău. Eroi sunt doar cei care s-au jertfit pe front independent de voinţa lor fără să fie recompensaţi pentru asta”.

- „Dacă ar fi fost voluntari mi s-ar fi părut un gest frumos. Acum văd ca şi la angajaţii prefecturilor li se dă un spor de 30%. Sunt mulţi care lucrează la privat care au pierdut locul de muncă şi vouă vă arde de risipit banii fără rost”. 

- „Dacă tot ziceţi că merită de ce nu verificaţi Spitalul să vedeţi dacă există dezinfectant măcar pe holurile spitalului”.

- „Sunt persoane notabile din acest judeţ care au făcut lucruri ce impuneau apreciere şi nu au primit nici un titlu onorific... nici măcar după trecerea în nefiinţă. Toţi oamenii au trecut prin pandemie fie ca pacienţi, cadre medicale sau factori de decizie... să punem lauri pe capetele tuturor... aşa ar fi corect”, sunt doar câteva dintre comentariile care arată că iniţiativa primarului nu este privită cu cei mai buni ochi.

Potrivit proiectului de hotărâre care va fi supus votului aleşilor locali în şedinţa de joi, 28 ianuarie, cadrele medicale propuse pentru titlu vor fi premiate pe data de 11 martie, când se sărbătoreşte în toată ţara Ziua Personalului Medical.

Vă mai recomandăm:

Reguli şi mai stricte la Spitalul din Focşani, după ce reporterii Digi24 au filmat cum personalul medical încalcă norme esenţiale

Primarul din Focşani face cetăţeni de onoare zeci de cadre medicale. Edilul a fost bolnav de Covid-19
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Tomescu Tom
26.01.2021, 06:59:06

Cu ce obraz să te mai duci să le dai șpaga cea de toate zilele ... ? ț Sper să nu aibă pretenția să fie salutați militărește , dat onorul dimineața .. și trecut în pas de defilare pe lângă ei ? Nici înainte nu puteai să te apropii de personalul medical fără emoții .. dar acum ..EROI fiind, luptători recunoscuți .. nici nu se mai uită la tine ... te tratează ca pe un client de 2 bani .. Au rang ..au greutate .. Cum să mai pui la muncă EROII ??? O pensie specială le lipsește ... și lor ...

-3 (5 voturi)
Tomescu Tom
26.01.2021, 07:02:09

BOR , mai lipsește să-i recunoască drept ..sfinți , și distracția-i completă ..

-4 (6 voturi)
Popa .Basca
26.01.2021, 08:47:06

Asa au facut leprele de politicieni,incepand cu 1990.Mai intai au fost "certificatele de luptator in revolutie",cu privilegiile de rigoare pentru zeci de mii de indivizi,apoi au inceput cu privilegiile pentru ei insisi si au continuat cu privilegiile pentru structurile de forta ale statului,care le puteau oferi linistea necesara distrugerii economiei romanesti prin furt.Dupa aceea si-au pus familiile,prietenii si clientela politica in posturi cu bani multi si somn de voie...Acum,dupa ce le-au facut niste salarii demne de occident,de ce sa nu mai adauge inca un privilegiu la zestrea "eroilor"care,in cele mai multe cazuri ne trateaza ca pe niste caini si,mai nou,se prevaleaza de existenta acestui virus pentru a-si arata caracterul inuman fata de oamenii aflati in suferinta.Interesant este ca fac asta in aplauzele celor cu salariu de 1400 de lei si a celor cu pensii de 1000 de lei dupa 30-40 de ani de munca!

-5 (9 voturi)
The Fog
26.01.2021, 09:14:56

La asta m-am gandit si eu la auzul stirii, ca asta e vreo localitate unde dupa ce-au auzit de revolutie si s-au scarpinat in cap "acu' ce dracu' ne facem, ca ne taie astia!" s-au linistit, au facut o rotire a cadrelor si si-au acordat toti tuturor beneficii de "luptator cu rol determinant in victoria revolutiei". In unanimitate. Si asta de-abia le-a deschis apetitul.

-4 (8 voturi)
Modifică Setările