Focşani

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Tragedie în Vrancea. O fetiţă de 6 ani a murit, în câteva clipe, în braţele educatoarei

0
1 Nov 2013 12:49:56
Autor: Borcea Stefan
Roberta Sandu avea doar şase ani
Roberta Sandu avea doar şase ani

Roberta Sandu (6 ani) a murit, în această dimineaţă, în braţele educatoarei. Copila suferea de o formă de epilepsie. Tragedia s-a petrecut în curtea unei grădiniţe din satul vrâncean Mărtineşti.

Copilul se afla în timpul orelor de program şi, potrivit primelor informaţii, era bolnav. 

Roberta Sandu (6 ani) era din localitatea Mărtineşti, judeţul Vrancea. Educatoarea copilei, Rodica Mărăuţă, a declarat că a mers cu toţi copiii la toaleta din curtea grădiniţei, iar Roberta, care era în braţele ei, şi-a aşezat capul pe umărul său şi în doar câteva secunde şi-a pierdut cunoştinţa.

"Singurul lucru pe care mi-l reproşez este acela că nu am avut tăria să-i spun mamei că nu-i primesc copilul la grădiniţă. Copilul acesta a fost înscris la grupa 0, dar pentru că era bolnavă, cu un diagnostic pe care părinţii pot să-l spună, că eu nu-l spun, a insistat mama să o primesc la grădiniţă, să socializeze, să lucrez cu fetiţa, să vedem progresele de la zi la zi. Era un copil minunat, nu crea probleme.  Avea momente când era un pic mai agitată şi mai avea şi momente zilnice, când acuza dureri de burtică şi dureri de cap. Astăzi, după ce am terminat întâlnirea cu copii, am aliniat copii şi i-am dus afară la toaletă, că nu avem femeie de serviciu. Robertuţa mă ţinea de mână, i-a venit rândul şi ei şi când i-am lăsat pantalonaşii am văzut că era deja udă. Ea în timpul acesta a pus căpuşorul pe braţul meu, eu am luat-o în braţe şi am ieşit cu fetiţa în stradă. Primul ajutor mi l-a dat un domn, apoi am chemat salvarea", a declarat educatoarea rodiţa Mărăuţă. 

Până la sosirea Ambulanţei, Roberta Sandu murise, astfel că medicii nu au putut decât să constate decesul. 

Fetiţa era pacienta medicului neuropsihiatru Mircea Lăzărean din decembrie anul trecut, după ce în prealabil au mai fost consultaţi şi alţi medici, iar acesta spune că din punct de vedere medical nu găseşte nicio explicaţie pentru moartea fetiţei.

"Singurul diagnostic care s-a pus a fost o tulburare de tip psihogen, pe fondul unui sindrom hiperkinetic, cu deficit de atenţie(n.a.  sindromul ar fi datorat unei disfuncţii cerebrale, ce duce la maturare întţrziată, legată eventual de anomalii ale metabolismului cerebral). Avea un singur medicament administrat, la care părinţii au spus că reacţionează foarte bine şi nu a mai făcut nicun fel de criză", a declarat medicul Mircea Lăzărean.

Roberta era singurul copil al soţilor Sandu.

Mai puteţi citi:

FOTO Tragedia din Cartierul Sud se poate repeta oricând. Gropile din Focşani, pericol de moarte pentru cetăţeni

FOTO VIDEO Un focşănean a murit după ce a căzut în „tranşeele” săpate pentru schimbarea ţevilor de căldură

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările