Focşani

articolul anterior articolul urmator

Traian Băsescu şi Liviu Dragnea încă fac  „victime”. Condamnări definitive în dosarul „Referendumul 2012”

1
30 Nov 2021 13:24:33
Autor: Borcea Stefan
Traian Băsescu şi Liviu Dragnea au provocat condamnări pentru unii vrânceni FOTO Adevărul
Traian Băsescu şi Liviu Dragnea au provocat condamnări pentru unii vrânceni FOTO Adevărul

Şapte persoane, membri ai PSD, au fost condamnaţi la Curtea de Apel Galaţi pentru fraudarea Referendumului din 2012 privind suspendarea fostului preşedinte Traian Băsescu.

Un dosar disjuns din cel al DNA, în care preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, pentru fraudarea Referendumului din 2012 privind suspendarea fostului preşedinte Traian Băsescu, s-a lăsat cu condamnări la Vrancea.

Magistraţii de la Curtea de Apel Galaţi i-au condamnat pe şapte dintre vrâncenii trimişi în judecată, pentru fraudarea Referendumului din anul 2012, privind suspendarea fostului preşedinte Traian Băsescu.

Toţi aceştia au fost reprezentanţi ai Partidului Social Democrat Vrancea în secţiile din comunele Suraia şi Tulnici, unde s-au falsificat documente şi evidenţe electorale.

Unul dintre ei este Dragoş Matişan, fost preşedinte până anul trecut al TSD Vrancea (tineri social democraţi) şi totodată frate al fostului viceprimar PSD al municipiului Focşani, Bogdan Matişan.

El a primit un an de închisoare cu suspendare. Acesta este funcţionar în cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, dar a fost şi director al Comisariatului Gărzii de Mediu Vrancea.

Potrivit procurilor, în anul 2012, în calitate de preşedinte „apolitic” al Secţiei de Votare Nr. 304 Tulnici, Matişan a înscris în fals, în lista electorală suplimentară, un număr de cinci persoane, printre care şi un minor fără drept de vot. Acele persoane nu au votat acolo, dar preşedintele secţiei a executat în fals semnăturile celor cinci persoane prin contrafacere.

La secţia unde Dragoş Matişan a fost preşedinte prezenţa raportată la urne a fost uluitoare, cea mai mare din ţară, respectiv 250%.

Fostul bărbat al soţiei lui Oprişan, aceeaşi soartă

O altă persoană condamnată pentru aceeaşi infracţiune  este Romeo Marian Vasilescu. Acesta este fostul soţ al actualei consoarte a lui Marian Oprişan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea.

Acesta a fost preşedinte al Secţiei de Votare 286 din Suraia. Procurorii spun că  a înscris în fals în lista electorală suplimentară un număr de 5 persoane, care au fost inculpate în dosarul DNA pentru infracţiunea de fraudă la vot, folosind pentru ele date nereale de identitate.

În luna aprilie 2016, în dosarul lui Liviu Dragnea, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat alţi şapte reprezentanţi ai unei secţii de votare din Vrancea, din comuna Suraia, complici la fraudă, asta după ce procurorii DNA au numărat 245 de voturi falsificate. Condamnările au fost date atunci cu suspendare, dar a existat şi o condamnare cu executare, întrucât unul dintre cei inculpaţi în dosar mai avea o faptă penală din urmă.

Vă mai recomandăm:

Victima colaterală a lui Liviu Dragnea. Cine este singurul inculpat din dosarul „Referendumul“ care merge la puşcărie

Procurorii DNA au depistat 245 de voturi falsificate la Suraia, după Referendumul din anul 2012, pentru demiterea lui Traian Băsescu

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

mihai.mihai
2.12.2021, 15:36:06

Basescu merita sa fie suspendat inca din prima zi din functie! Cat a condus aceasta tara, a facut doar rau!

Modifică Setările