Focşani

articolul anterior articolul urmator

Un nou episod din serialul "Poftim dispoziţia, îţi iau atribuţia". Viceprimăriţa Ana Maria Dimitriu, lăsată din nou fără sarcini de serviciu

0
22 Jun 2021 13:48:14
Autor: Borcea Stefan
Primarul Cristi Misăilă duce un război persoanl cu viceprimarul Ana Maria Dimitriu
Primarul Cristi Misăilă duce un război persoanl cu viceprimarul Ana Maria Dimitriu

Viceprimarul tocmai ce primise atribuţia de ordonator principal de credite, după scandalul salariilor din Primăria Focşani, dar şi pentru că primarul a anunţat că pleacă în concediu.

Viceprimarul Ana Maria Dimitriu s-a bucurat de calitatea de ordonator principal de credite doar pentru o scurtă perioadă, cât să semneze actele pentru deblocarea salariilor din Primăria Focşani şi instituţiile subordonate, în urma crizei de la nivelul instituţiei din ultimele două săptămâni.

Viceprimarul a postat marţi pe Facebook noua dispoziţie a primarului Cristi Misăilă, prin  care este înştiinţată că i se retrage calitatea de ordonator principal de credite.

Dispoziţia este semnată încă de vineri, 18 iunie, dată când se ştia că edilul va intra în concediu mai multe zile şi în document se menţionează că începând cu 22 iunie se abrogă dispoziţia ce i-a fost dată viceprimarului Dimitriu pe 11 iunie, dar de care nu a uzat decât la sfârşitul săptămânii trecute, când s-au făcut demersurile la Trezorerie pentru salarii.

Nu se ştie dacă între timp edilul a revenit din concediu sau pe birou a avut pregătită a altă dispoziţie de a delega atribuţii de ordonator de credite administratorului public al municipiului sau unui alt funcţionar, chiar dacă în Consiliul Local Focşani  s-a votat, conform Codului Administrativ (art 152, pt.4), un viceprimar care are calitatea de înlocuitor de drept al primarului, în cazul de faţă Ana Maria Dimitriu.

„În doar 4 luni, acelaşi primar de Focşani a dat dispoziţii după dispoziţii, lucru care arată o gravă iresponsabilitate şi instabilitate administrativă precum şi faptul că aspectele nelegale semnalate de mine în calitate de viceprimar în exercitarea atribuţiilor ce mi-au fost delegate, nu-i sunt confortabile. Se pare că joaca de-a administraţia, joaca de-a luatul şi datul atribuţiilor, joaca cu salariile angajaţilor din Primărie a ajuns marcă înregistrată Misăilă”, a scris Ana Maria Dimitriu pe pagina de Facebook.

Cât priveşte situaţia salariilor, viceprimarul ne-a declarat că în cursul dimineţii de marţi s-a luat legătur cu Trezoreria iar marţi după-amiază funcţionarii vor avea banii pe luna mai în carduri.

Vă mai recomandăm:

Cum se joacă de-a delegarea atribuţiilor primarul Misăilă. Noua sarcină dată viceprimarului Dimitriu

Primarul Focşaniului le-a lăsat fără atribuţii pe cele două viceprimăriţe, chiar de ziua păcălelilor

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările