Focşani

articolul anterior articolul urmator

Un partid mafiot (PSD), un stat pentru mafioţi

24
18 Aug 2019 11:27:20
Radu Borcea
Viorica Dăncilă a mers în turnu cu elicopterul
Viorica Dăncilă a mers în turnu cu elicopterul

Cuvinte tari, grele? Nici vorbă! „Adrisantul“ le merită din plin. Pentru că nu a învăţat nimic şi nici nu vrea să înveţe din lecţiile dureroase (pentru ţară şi români) ale Istoriei.

Poate că nu aş fi scris niciodată atât de apăsat, dacă acest PSD vetust nu-mi dădea ocazia. Dar el asta ştie, asta face. Administrează prost treburile statului, atât la nivel central, cât şi la nivel local (în judeţele, oraşele şi comunele pe care le păstoreşte), dar minte continuu că are o guvernare performantă. Când este acuzat de furt din banul public, iarăşi minte, cum a făcut-o, acum două zile, şi gargaragiul Mihai Fifor, mâna dreaptă în PSD a miciurinistei Viorica Dăncilă.

Individul acesta anacronic i-a luat pe români de proşti când a răspuns în locul premierului, întrebată, la Iaşi, din ce bani a fost plătit elicopterul cu care a călătorit echipa de zgomote pesedistă în teritoriu, în campania electorală. „Din banii partidului“, a zis secretarul general al partidului.

Întrebare: Care bani ai partidului? Nu cumva aceia furaţi din bugetul de stat, ca subvenţie pentru partide, majorate în 2018 de 10 de ori? E amnezic individul bun la toate în partid. Îi aduc aminte: în 2018, la propunerea lui Mircea Drăghici, trezorier al PSD, acest partid mafiot modifică legea care prevede acordarea de subvenţii partidelor parlamentare  în funcţie de numărul de mandate de senatori şi deputaţi obţinute la alegerile parlamentare din 2016, iar puşcăriaşul Dragnea, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, a facilitat aprobarea ei. Era obişnuit de la Tel Drum cu mita!

Spre ruşinea lor, toate partidele au votat mizeria, dar au făcut-o în favoarea partidului-stat (PSD) în conturile căruia au intrat, lunar, câte 11,2 milioane de lei. De zece ori mai mult decât în anul anterior, 2017. Adică un total de 134,4 milioane de lei/an. Atât va intra şi de acum înainte, cât timp acest partid mafiot va rămâne la „butoanele“ guvernării. Va băga adânc mâna în buzunarele românilor. Înţelegeţi acum, dragi cititori, din ce bani a plătit PSD excursia prin Moldova a grupului infracţional care modifică legea pentru a fura în favoarea sa şi a clientelei sale? Că din cotizaţiile membrilor cu carnet de partid în buzunar banii nu ajung nici pentru un ospăţ mai consistent.

Tot cu legea în mână a furat PSD, ca mafioţii, şi după ce a adoptat legea cu privire la instituirea pensiilor speciale pentru parlamentari, apoi, după ce a modificat Codul Administrativ, prin Ordonanţă de Urgenţă, şi pentru aleşii de la vârful administraţiei publice judeţene şi locale. Unde era urgenţa? De ce mincinoasa doamnă Dăncilă, care tot repetă, ca o papagaliţă, că ea respectă legile ţării, nu a respectat şi cele două hotărâri ale Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea iniţiativelor pesediste în acest domeniu? De ce nu reacţionează noul avocat al poporului, Renate Weber, jurist de meserie, care şi-a umflat de multe ori pieptul în apărarea legii? Acţionează şi ea ca avocat al PSD, ca şi Victor Ciorbea, predecesorul ei în funcţie?

Mai sunt şi alte motive care susţin afirmaţia din titlu. Mă opresc însă aici, pentru că este ceva de spus/scris şi despre cum sprijină partidul-stat mafioţii din economie, dar şi infractorii care atentează la siguranţa vieţii cetăţenilor acestei ţări.

Un prim exemplu ni l-a oferit, acum câteva zile, Daniel Dăianu, fost ministru al Finanţelor Publice, fost membru în board-ul Băncii Naţionale a României, în prezent membru în Consiliul Fiscal. Un economist cu şcoală şi practică solidă în domeniu. Spunea expertul că guvernul acesta „performant“ condus de semianalfabeta din Videle colectează venituri fiscale la buget care reprezintă numai 26% din PIB, de parcă –zice el – „România ar fi un paradis fiscal“. Acelaşi mai spune că evaziunea fiscală în România reprezintă tot 26% din PIB.

Dacă nici acest guvern nu acţionează ca un stat pentru protecţia mafioţilor, atunci care? Pentru aceştia a fost făcută şi ultima rectificare de buget, NEGATIVĂ, doamnă Dăncilă, nu pozitivă, cum minţiţi fără să clipiţi! Despre această rectificare, reputatul economist spunea cu amar: „am primit de la guvern proiectul de rectificare a bugetului în dimineaţa zilei în care a şi fost adoptat (...) Şi nu este pentru prima dată când guvernul a procedat aşa“. Cuvinte care spun totul despre ce vor să facă indivizii aceştia, Dăncilă şi Teodorovici, cu banul cetăţeanului român.

Despre siguranţa acestui cetăţean, ce să mai adăugăm şi noi? Caracalul este doar un exemplu. Miile de infractori scăpaţi de la pârnaie datorită recursului compensatoriu este alt exemplu. Aici ne-a adus gândirea „academică“ a unor jurişti de talia lui Iordache, Nicolicea, Nicolae şi altor „somităţi“ de la PSD şi din apropierea lui (ca Tudorel Toader). Iată ce aberaţii susţinea celebrul fost ministru Iordache-Altă Întrebare, la începutul anului 2018, în privinţa modificării legilor justiţiei: să dispară din dosarele infracţionale probele extrase din camerele de luat vederi instalate în spaţiul public; hoţii să fie anunţaţi din timp, prin telefon, atunci când procurorii trebuie să facă percheziţii la domiciliu sau biroul lor si tot din timp să fie înştiinţaţi că urmează interceptarea convorbirilor personale în cazul în care procurorii primesc aprobarea judecătorilor să strângă probe infracţionale în acest sens.

De cauza acestui soi de politicieni pleacă milioane şi milioane de români din ţara lor. Aceşti politicieni sunt un pericol public pentru poporul nostru! Pentru că aşa cum gândesc şi vorbesc (agramat), tot aşa şi acţionează.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

Stan Patitu
18.08.2019, 11:53:07

Foarte corect. Nu vezi un politician sa foloseasca de exemplu CFR-ul, metroul, transportul in comun. De ce oare? Si-ar da seama de probleme reale ale Romaniei....

+10 (14 voturi)
imsi imsi
18.08.2019, 12:04:47

Sigur ca da USR poate sa foloseasca banii din subventii dar PSD ul nu. Aia doi trebuiau sa mearga pe jos iar USR ul cu supersonicul nu i asa ?

-12 (18 voturi)
Master Skyfall
18.08.2019, 12:15:46

SUBLIM acest editorial al Dl. Radu Borcea . Parca l-as fi "scris" eu..:) Nu gresiti Dl. Borcea, dar trebuie sa aduc la zi un fapt, si anume, PSD (ALDE-PROROMANIA) sunt partide de tip mafiot, nu numai ozerieni interlopii psd-isti. Interesant este ca votantul ozerian, asistat social bugetar, nu realizeaza ca votand pe acesti mafioti comunisti, incet dar sigur, isi fura "caciula unii de la altii". Acest fapt va duce la colapsul mioritici din p.d.v. economic, financiar, politic...etc...care se intrevede tot mai aproape atat timp cat mafia interlopilor ozereieni va exista pe acest ERATH. O modalitate rapida de-a schimba lucrurile in BINE, este ejectarea maimutelor siberiene, desigur, de pe EARTH.

+10 (16 voturi)
Podar
18.08.2019, 13:06:39

Da...vinovatul principal, E PSD...nu se discută... Dar si...partidul...Liberal, E alta gașcă... prefăcută. Ascuns...trăiește...USL-ul, Dar noi dam doar in...PSD... Că... pare mai bandit "flăcăul" Iar celalalt, mai șmecher e... Nu mi se pare...echitabil, Sa nu-i vedem...îmbrățișați... Când...evident si nu...probabil, Ambii-s la fel de...vinovați. Unul e galben, altul...roșu Dar... amândoi sunt...mafioti Si...cocoșelul si...cocosu' Ne șmecheresc demult pe toți. Nu este nicio diferență, Intre cele doua rele... Decât, poate la...impotență, Dar la fapte, sunt tot...lichele. ...

0 (8 voturi)
DEMO
18.08.2019, 15:12:38

PSD=MAFIOT +INTERLOP+SLUGI LA KREMLIN+TRADATORI DE NEAM SI TARA+CEI MAI BOGATI MILIARDARI DIN BANI DE LA STAT DIN TARA ALDE=MAFIOT+INTERLOP+SLUGI LA KREMLIN+TRADATORI DE NEAM SI TARA+CEI MAI BOGATI MILIARDARI DIN BANI DE LA STAT DIN TARA ProRomania=MAFIOT+INTERLOP+SLUGI LA KREMLIN+TRADATORI DE NEAM SI TARA+CEI MAI BOGATI MILIARDARI DIN BANI DE LA STAT DIN TARA

+8 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (24)