Focşani

articolul anterior articolul urmator

Un prim pas spre reînfiinţarea Filarmonicii din Focşani? Aleşii locali vor aproba înfiinţarea unui nucleu orchestral la Ateneul Popular

0
23 Feb 2020 10:52:15
Autor: Borcea Stefan
Autorităţile spun că vor să formeze un public avizat la Focşani
Autorităţile spun că vor să formeze un public avizat la Focşani

Posturile urmează să se înfiinţeze în cadrul Compartimentului artistic, numărul total de posturi de la Ateneul Popular ajungând la 33.

Orchestra de Cameră Unirea ar putea deveni istorie, mai curând sau mai târziu, dacă la Focşani va lua fiinţă o nouă filarmonică formată din solişti profesionişti plătiţi din bani publici. Actuala conducere a Ateneului Popular “Mr. Gh. Pastia” are în vedere reorganizarea instituţiei, prin constituirea unui nucleu orchestral, care să propună, printre altele, concerte –lecţie în unităţile de învăţământ.

Prin urmare, în şedinţa de joi a Consiliului Local Focşani se va propune mărirea organigramei cu încă cinci posturi cu normă întreagă pentru înfiinţarea unui cvintet de solişti instrumentişti.

Se are în vedere angajarea unui solist instrumentist gradul A vioară I, un solist instrumentist gradul I A vioara a II-a, solist instrumentist gradul I A violă, solist instrumentist gradul I A violoncel şi solist instrumentist gradul IA contrabas.

“În funcţie de normativele în vigoare, care limitează numărul de funcţionari la nivel de UAT, propunerea noastră are ca obiectiv final reînfiiţarea filarmonicii din Focşani. Efectele pe termen mediu şi lung ale existenţe unui nucleu de instrumentişti profesionişti rezidă în posibilitatea de a constitui un public avizat şi doritor în domeniul muzicii culte, propunând, de exemplu, concerte-lecţie direct în unităţile de învăţământ, realizând astfel o completare practică a programei şcolare pentru elevi", se arată în motivarea directorului interimar al Ateneului din Focşani, Anişoara Piţu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii