Focşani

articolul anterior articolul urmator

Un reportaj despre modul în care a fost ruinată "Perla Vrancei", premiat la Festivalul Internaţional al Televiziunilor şi Producătorilor Independenţi

0
22 Aug 2017 14:16:11
Autor: Borcea Stefan
Vilă turistică din Soveja în satre de degradare
Vilă turistică din Soveja în satre de degradare

Premiul a fost câştigat de reporterul Digi24, Cătălin Bălan, la categoria „ştiri de televiziune” , în cadrul Festivalului SIMFEST, de la Târgu Mureş.

În urmă cu aproximativ o lună, reporterul Digi 24 Cătălin Bălan a realizat un reportaj la Soveja, o staţiune faimoasă pe vremuri, azi o ruină.

Reportajul “Soveja, de la Perla Vrancei la ruină” a fost înscris şi la Festivalul Internaţional al Televiziunilor şi Producătorilor Independenţi de la Târgu Mureş iar juriul a decis să-i acorde premiul I la categoria „ştiri de televiziune”.

Adevărul a scris anul trecut despre dezastrul de la Soveja, aplificat şi de disputele dintre Consiliul Judeţean Vrancea, care deţine terenul şi sindicate, care au în proprietate clădirile care se degradează permanent.

În urmă cu şase ani, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România (CSDR) Sind Turism, care este administratorul staţiunii, a demarat ample lucrări de investiţii menite să readucă zonei renumele de odinioară.

După ce s-au investit peste 500.000 de euro, lucrările au fost sistate, întrucât Consiliul Judeţean a considerat că terenul staţiunii îi aparţine.

Reprezentanţii sindicatelor recunosc faptul că pot dispune de construcţiile existente şi de terenul de sub ele, dar reclamă că nu au ce face cu clădirile dacă nu beneficiază şi de terenul staţiunii, în suprafaţă de 18 hectare şi care a fost atribuit prin decret de stat, staţiunii, pe vremea comunismului.

CITIŢI ŞI:

Staţiunea Soveja, o pată neagră pe harta turismului. Cum se războiesc sindicatele şi autorităţile pentru un teren de 170.000 de metri pătraţi

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările