Focşani

articolul anterior articolul urmator

Urs hrănit cu pâine de un şofer inconştient din Vrancea VIDEO

3
12 Jul 2021 12:24:00
Autor: Maria Ţaga
Autorităţile au transmis în mai multe rânduri recomandări ca oamenii să nu dea de mâncare urşilor şi să nu oprească în preajma lor.
Autorităţile au transmis în mai multe rânduri recomandări ca oamenii să nu dea de mâncare urşilor şi să nu oprească în preajma lor.

Un bărbat din Vrancea a oprit maşina pe marginea drumului şi a coborât pentru a-i da de mâncare unui urs. Acesta nu  a avut nicio secundă în care să se gândească că ar putea fi în pericol.

În imaginile surprinse de martori se vede cum ursul se apropie foarte mult de maşina bărbatului. Acesta nu pare deloc intimidat de prezenţa animalului sălbatic, ba chiar îl cheamă spre el şi îi oferă bucăţi de pâine.

Autorităţile au transmis în mai multe rânduri recomandări ca oamenii să nu dea de mâncare urşilor şi să nu oprească în preajma lor, potrivit Digi24.

Specialiştii sunt însă de altă părere şi spun că urşii care vin să primească mâncare sunt doar aparent inofensivi, pentru că în realitate sunt animale sălbatice, cu comportament imprevizibil şi în orice moment pot deveni agresivi.

“Animalul a învăţat că, pentru a procura mâncare trebuie să iasă în calea omului. Totuşi, animalele sălbatice nu trebuie hrănite de turişti, oricât de simpatice ar părea, un animal sălbatic este imprevizibil. În zona aceea mai e o problemă, anume cea a coşurilor de gunoi nesecurizate, amplasate de cei de la Drumuri Naţionale, coşuri care sunt <<ispititoare>> pentru urşi, pentru că ele conţin diverse resturi menajere”, potrivit lui Silviu Chiriac, de la Agenţia de Protecţie a Mediului Vrancea.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Flogea Aurelu
12.07.2021, 13:10:41

IQ

-3 (5 voturi)
doru compostoru'
12.07.2021, 13:18:22

Adevarul e ca sunt morti de foame, cersesc mancare fiindca habitatul le-a fost luat, invadat cu ATV-uri pârâitoare sau carat cu camioanele in Austria

-2 (4 voturi)
Utilizator Adevărul
12.07.2021, 16:12:22

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările