Focşani

articolul anterior articolul urmator

USR Vrancea începe monitorizarea cheltuirii banilor publici în judeţ. „Vom avea o acţiune coordonată” VIDEO

0
25 Jan 2022 11:42:14
Autor: Borcea Stefan
Liderii USR Vrancea vor transparenţă în cheltuirea banilor publici FOTO Ştefan Borcea
Liderii USR Vrancea vor transparenţă în cheltuirea banilor publici FOTO Ştefan Borcea

Liderii acestei formaţiuni susţin că vor pune pe site contractele, facturile şi caietele de sarcini de la licitaţii la lucrările publice.

USR este în opoziţie la nivel parlamentar, dar în Vrancea formaţiunea condusă de Dacian Cioloş colaborează politic cu PNL, la Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Focşani.

Liderii USR Vrancea spun că deocamdată nu au semnale de la partenerii liberali că s-ar dori o altă majoritate, dar că acest lucru nu înseamnă că nu vor fi atenţi cu banii publici cheltuiţi în judeţ, pe modelul de la Bucureşti, unde se monitorizează implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Prin urmare, preşedintele USR Vrancea a anunţat că în perioada următoare va începe o acţiune coordonată în judeţ, prin care se propune un proiect de transparentizare a cheltuielilor, respectiv vor fi puse pe site-ul partidului contracte, facturi, caiete de sarcini.

„Vor veni tot mai mulţi bani în România şi, sper, implicit în Vrancea. Tentaţia este tot mai mare ca aceşti bani să se cheltuiască netransparent şi pe tot felul de clientele de partid. Una dintre direcţiile pe care le vom urmări este transparentizarea cu preponderenţă asupra părţii de sănătate şi educaţie”, a spus în cadrul unei conferinţe de presă fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Liviu Mălureanu, preşedintele USR Vrancea.

La rândul său, viceprimarul municipiului Focşani spune că se va asigura, din calitatea pe care o deţine, ca banul public să fie cheltuit cu chibzuinţă, pe proiecte prioritare pentrucomunitate.

„Eu îmi voi da silinţa din rolul pe care îl am în Consiliul Local şi în executivul focşănean să fie cât mai multă transparenţă şi cât mai multă comunicare, iar comunitatea să nu aibă de suferit din cauza intereselor particulare ale unor persoane sau grupuri. Banii trebuie cheltuiţi raţional şi nu risipiţi în acele unităţi subordonate care nu au făcut în ultimii 20 de ani decât să apeleze la bugetul local şi să cheltuiască fără rost. Sunt foarte puţini bani în bugetul local, de aceea trebuie să atragem cât mai multe fonduri europene”, a precizat şi Alexandra Tătaru, consilier local şi viceprimar USR la Focşani.

Vă mai recomandăm:

Oamenii lui Dan Barna au câştigat alegerile interne din Vrancea. Judeţul are o altă echipă de conducere

Corina Atanasiu şi Liviu Mălureanu, secretari de stat la Proiecte Europene şi Agenţia Funcţionarilor Publici

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările