Focşani

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Consilierii locali PSD de la Focşani atacă în instanţă hotărârea privind alegerea viceprimarilor

0
5 Feb 2021 12:23:29
Autor: Borcea Stefan
Ana Maria Dimitriu şi Alexandra Tătaru au fost alese în funcţiile de viceprimari
Ana Maria Dimitriu şi Alexandra Tătaru au fost alese în funcţiile de viceprimari

Raportul a venit exact la o săptămână după ce Ana Maria Dimitriu, din partea PNL şi Alexandra Tătaru, consilier local USR-PLUS, au fost alese în cele două demnităţi publice.

UPDATE: Consilierii PSD au decis la rândul lor să atace în justiţie hotărârea de consiliu local privind alegerea viceprimarilor. Anunţul a fost făcut de consilierul PSD Aurel Şelaru, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu primarul Cristi Misăilă în sala de şedinţe a Consiliului Local. Primarul chiar  i-a indicat la ureche lui Şelaru ce să spună despre acest lucru. 

„Noi, grupul Partidului Social Democrat, vom ataca în instanţă această hotărâre a consiliului Local privind alegerea celor doi viceprimari, pentru că au fost mai multe elemente care au determinat acest lucru. În primul rând fraudarea votului, în al doilea rând nesecretizarea votului, iar doamna consilier local de la Bucureşti, doamna ministru secretar de stat a avut acea dublă calitate. S-a întrerupt şedinţa Consiliului Local pentru ca dumneaei să poată participa la întâlnirile la nivel de guvern. Alegerea trebuia să fie democratică, cu respectarea Codului Administrativ”, a spus Aurel Şelaru.


Carmen Ghiuţă, şefa Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Focşani, care exercită de la începutul anului 2021 atribuţiile secretarului municipiului, a prezentat joi seara, la finalul şedinţei extraordinare a Consiliului Local, un raport cu privire la alegerea viceprimarilor Ana Maria Dimitriu şi Alexandra Tătaru din partea PNL-USR-PLUS .

Potrivit secretarului municipiului, la acea şedinţă ”nu s-a respectat secretul votului”, fapt pentru care raportul cu cele consemnate va fi înaintat Instituţiei Prefectului.

„Nu a fost respectat secretul votului. În consecinţă, v-am făcut cunoscut raportul privind motivele de nelegalitate prevăzute de lege, este un punct de vedere care va fi înaintat prefectului judeţului, mă bucur că a fost doamna subprefect a participat la şedinţă şi va putea să se exprime în cunoştinţă de cauză”, a spus jurista Carmen Ghiuţă.

Viceprimarii aleşi consideră însă că raportul a fost întocmit pe baza opiniilor consilierilor PSD, în condiţiile în care chiar  primarul Cristi Misăilă a fost cel care a declarat de mai multe ori că nu recunoaşte alegerea celor două consiliere în funcţiile de viceprimar.

„Procedura de vot secretă a avut loc în cabinele de vot. Dumneavoastră ne-aţi citit din legea electorală, în nici un caz din regulamentul Consiliului Local. Vă atrag atenţia că dumneavoastră nu aveţi competenţa să vă exprimaţi asupra legalităţii sau ilegalităţii unei hotărâri de consiliu local, ci doar să luaţi act, iar dacă nu doriţi să o semnaţi puteţi să consemnaţi cu obiecţii asupra ei şi îşi va urma cursul. Nu puteţi avea păreri personale”, i-a reproşat viceprimarul Ana Maria Dimitriu celei împuternicite să ţină locul secretarului..

„Vreau să vă atrag atenţia că aţi inserat, poate nevoit, o eroare. Aţi afirmat că aleşii PSD au refuzat participarea la vot după ce au constatat că votul nu este secret. Este o minciună. Se poate proba video. Consilierii PSD au refuzat participarea la vot înainte să înceapă procesul de votare, Au refuzat şi prima dată, şi a doua oară, la articolul doi. Vă rog să retrageţi din referat această minciună. Votul a fost secret şi a fost securizat în urma unui protocol. Majoritatea este cea care garantează viceprimarii. Că nu v-a convenit dumneavoastră, că nu a ieşit jocul, spectacolul politic care s-a văzut, toată cacealmaua, care nu a pus-o pe Ana Dimitriu într-o postură neplăcută, ci doar pe mine personal, pe Alexandra Tătaru de la USR, care am fost concurată pe aceeaşi listă de Liviu Macovei, membru PNL, care nu a respectat protocolul PNL şi USR-PLUS”, a venit şi replica celuilalt viceprimar, Alexandra Tătaru.

Proiectul de hotărâre privind alegerea viceprimarilor urmează să ajungă la Instituţia Prefectului, care are la dispoziţie cinci zile să se pronunţe asupra legalităţii.

Vă mai recomandăm:

Focşaniul are viceprimari de la PNL şi USR-PLUS. Cine sunt doamnele care au fost alese de Consiliul Local

Exilul în „beciul cu murături”, surpriza pregătită de Misăilă pentru viceprimăriţe în prima zi de muncă

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările