Focşani

articolul anterior articolul urmator

Viceprimarul Focşaniului, Gabriel Necula, „s-a lepădat” de Grupurile de Acţiune Locală

0
5 May 2015 10:15:46
Autor: Borcea Stefan
Gabriel Necula, viceprimarul Focşaniului
Gabriel Necula, viceprimarul Focşaniului

Acesta şi-a păstrat în „portofoliu” doar Asociaţia GAL „Pădurile Dacice”, dar neoficial conduce prin interpuşi celelate Grupuri Locale de Acţiune înfiinţate în anii trecuţi.

Menţionat în presă că îşi răsplăteşte familia şi prietenii politici cu mulţi bani europeni, prin intermediul Grupurilor Locale de Acţiune pe care le conduce, viceprimarul municipiului Focşani, Gabriel Necula, a decis să facă un pas în spate din conducerea acestor  instituţii.

Astfel, în anul 2014 Gabriel Necula şi-a trecut în declaraţia de interese ca fiind preşedinte la GAL Vrancea Sud-Est, GAL Valea Râmnicului, GAL  pentru Gestionarea Durabilă a Fondului Piscicol din Bazinul Siretului, la GAL „Pădurile Dacice” şi Asociaţia Proprietarilor de Pădure „Goru”, precum şi administrator la SC NIG AGRO SRL, dar şi membru în Asociaţia „Valea Neagră”.

În 2015, în declaraţia de interese a viceprimarului Gabriel Necula figurează că este preşedinte doar la GAL „Pădurile Dacice”. Retragerea este doar una strategică, pentru că, neoficial, Necula conduce în continuare prin interpuşi aceste GAL-uri.

Gabriel Necula are pe rol la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un proces, după ce în 2014 a fost găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate.

El a pierdut atât procesul de la Tribunalul Vrancea, cât şi la Curtea de Apel Galaţi, ultima sa şansă de a-şi păstra funcţia de viceprimar urmând să se joace la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vă mai recomandăm:

Viceprimarul din Focşani, Gabriel Necula, şi-a răsplătit soţia, naşii, primari şi prieteni politici cu sute de mii de euro prin GAL-urile pe care le conduce

Unul dintre apropiaţi este chiar soţia sa, Gianina Necula, care între 2012-2014, în trei sesiuni diferite, a primit sume de 24.000 de euro, 40.000 de euro (pentru măsura instalarea tânărului fermier), iar cea mai mare sumă, de 147.980 de euro a accesat-o pentru achiziţia de utilaje agricole. Pentru acest lucru, soţia lui Necula şi-a înregistrat puncte de lucru la Slobozia Ciorăşti şi la Răstoaca.

Viceprimarul Focşaniului, Gabriel Necula, riscă să-şi piardă funcţia după ce a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate

ANI spune că  Necula s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 ianuarie 2010 - 9 iulie 2012, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia  publică de Director la Camera Agricolă Judeţeană Vrancea, cât şi funcţia de administrator al S.C. NIGARO S.R.L.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările