Focşani

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Peste 100 de familii au aşteptat 15 ani să obţină o locuinţă ANL pentru care aveau repartiţie. Când se va întâmpla minunea

0
9 Dec 2019 16:27:09
Autor: Borcea Stefan
Locuinţele ANL din Democraţiei
Locuinţele ANL din Democraţiei

Lucrările la cele 104 apartamente şi garsoniere din strada Brăilei au fost abandonate la sfârşitul anului 2004 şi au fost reluate abia în 2015.

Primăria Focşani anunţă că, în sfârşit, săptămâna aceasta, va înmâna cheile celor 104 familii care au repartiţii în Cartierul ANL Democraţiei.

Acest lucru se va întâmpla joi, 12 decembrie, cu o întârziere 15 ani de când viitorii chiriaşi ar fi trebuit să-ţi primească locuinţele, mai ales că în anul 2004 tinerele familii atunci, sub vârsta de 35 de ani, au semnat contracte cu Primăria Focşani, sub încredinţarea că se vor muta în cel mai scurt timp în Cartierul Democraţiei.

Nu s-a întâmplat, şantierul fiind abandonat, iar lucrările reluate abia în 2015. Chiar şi aşa, autorităţile locale au promis la momentul respectiv, mai să-şi dea cuvântul de onoare, că jumătate din familii de vor muta în casă nouă până în decembrie 2015, invocând vocaţia de constructori.

„Nu vorbim vorbe mari. Noi am coborât termenul, astfel încât două scări să fie recepţionate între 15 noiembrie şi 15 decembrie. Mi-a confirmat constructorul în ziua când s-a semnat contractul. Este tot ce putem face anul acesta, în condiţiile în care avem asigurată finanţarea”, spunea atunci George Ciprian Stan, directorul general al ANL.

Bineînţeles că nu s-a întâmplat aşa, nici în anul următor, nici în 2017, precum nu s-a întâmplat nici în 2018, ci doar acum, la final de 2019. Nici măcar constructorul blocurilor, Sorin Lefter, patronul firmei Lefter Construct, nu a mai apucat să vadă tineri bucurându-se de casele pe care le-a ridicat, întrucât a murit în primăvara lui 2019.

Blocurile sunt gata de doi ani şi jumătate, dar actualul primar a invocat permanent că nu le-a putut repartiza chiriaşilor din cază că nu a găsit o firmă de construcţii care să se ocupe de sistematizarea pe verticală.

Prin urmare, odată realizat şi acest neajuns, joi familiile de chiariaşi, care nu mai sunt atât de tinere ca acum 15 ani, când au semnat contractul, îşi vor primi locuinţele. Şi nu oricum, ci în intervalul orar 9.00-12.00, ceea ce înseamnă că mulţi dintre chiriaşi vor fi nevoiţi să-şi ia liber de la serviciu.

"Predarea cheilor va avea loc în cursul dimineţii, între orele 9.00-12.00, rugămintea noastră fiind ca toţi viitorii chiriaşi să fie prezenţi, reprezentanţii municipalităţii luând deja legătura cu aceştia pentru a fi anunţaţi de program şi de modul în care se vor desfăşura lucrurile.  Totodată, adresăm şi pe această cale rugămintea ca fiecare familie sau chiriaş să se afle în intervalul orar amintit în scara blocului în care a primit repartiţia, astfel încât formalităţile de predare să dureze cât mai puţin", anunţă Primăria Focşani.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările