Focşani

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Peste 26.000 de hectare de culturi agricole din Vrancea, calamitate din cauza secetei. Ministrul Agriculturii a discutat cu fermierii despre despăgubiri

0
8 Jul 2020 18:02:05
Autor: Borcea Stefan
Ministrul Agriculturii a fost prezent la Focşani
Ministrul Agriculturii a fost prezent la Focşani

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, s-a aflat pe tot parcursul zilei de miercuri în judeţul Vrancea şi a susţinut şi o conferinţă de presă.

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, s-a întâlnit miercuri în Vrancea cu fermierii din judeţ, mulţi dintre ei afectaţi de seceta prelungită din acest an.

Din datele Ministerului agriculturii, în Vrancea s-au calamitat circa 26.000 de hectare de culturi agricole, ponderea fiind terenurile cultivate cu grâu. Media compensării băneşti din partea Ministerului Agriculturii va fi de circa 200 de euro pe hectarul calamitat.

"Vom despăgubi toţi fermierii care au avut de suferit din cauza acestei secete pedologice, care spun specialiştii nu a mai existat de aproape 45-50 de ani. O să oferim aceste compensaţii într-un cuantum de aproximativ 200 de euro pe hectar. Culturile predominante sunt cele de grâu, unde cuantumul este de 925 de lei/hectar. Am discutat şi cu fermierii care activează în zootehnie sau procesarea laptelui, şi acolo sunt probleme datorate stocurilor care s-au înregistrat", a spus Adrian Oros la Focşani.

Vă mai recomandăm:

Oros avertizează că nu vor fi plătite lucrările de irigaţii necorespunzătoare. Doar în Olt, judeţul lui Vâlcov, s-au cheltuit 20 de milioane de lei

Ministrul Agriculturii: Cumpăraţi produse româneşti, chiar dacă par mai scumpe

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii