Focşani

articolul anterior articolul urmator

Cum au salvat oamenii legii o femeie într-un caz similar celui de la Oneşti: Am tras cu pistolul mitralieră cu cartuşe de manevră VIDEO

17
4 Mar 2021 15:43:32
Autor: Borcea Stefan
În urmă cu 26 de ani o femeie a fost salvată spectaculos FOTO: Captură Video
În urmă cu 26 de ani o femeie a fost salvată spectaculos FOTO: Captură Video

Un deţinut evadat din Penitenciarul Craiova a intrat într-un apartament din  Bucureşti şi a luat-o ostatică pe proprietara casei.

În anul 1995 o femeie a fost sechetrată şi amenintaţă cu moasrte în apartamentul ei din Bucureşti. Agresorul era un individ evadat din Penitenciarul Craiova. Un caz oarecum similar cu cel de la Oneşti, unde la fel au fost cheate trupele de interevenţie. Spre deosebire de acum, modul de acţiune al oamenilor legii a fost exemplar. 

Echipele SIAS chemate să intervină rapid. Cristian Bocănilă, salvator în acest caz, a povestit cum a decurs intervenţia, după o negopciere de mai bine de o oră cu atacatorul.

"S-a dat OK-ul de intervenţie în momentul în care nici ostaticul nici atacatorul nu a mai răspuns verbal la niciun mesaj. În momentul în care nu s-a mai luat legătura în niciun fel cu ei, în secunda aia s-a făcut intervenţia. Am intrat pe geam, aveam pregătit pistolul mitralieră cu cartuşe de manevră. Nu era muniţie reală, cu muniţie de război. A fost greu. Se observă pe filmare, era la etajul 4. Am ajuns în dreptul ferestrei, l-am văzut pe individ stând în şezut lângă ostatic. Când m-a văzut, s-a ridicat şi a apucat cuţitul de lama, în intenţia de a aruncă în mine. Moment în care am început să execut foc. În momentul în care aproape să termin muniţia, colegii mei au spart", a povestit Cristian Bocănilă.

În timpul cât salvatorul trăgea cu pistolul mitralieră, echipa de interevnţie a reuşit să intre în casă şi să-l imobilizeze pe infractorul care a atacat cu cuţitul un poliţist.

Salvatorul a mai spus în interviul dat unei televiziuni centrale că ar fi trebuit şi în cazul Oneşti o astfel de intervenţie, pentru salvarea muncitorilor care au murit după ce au fost înjunghiaţi de cel care i-a sechestrat.

Vă mai recomandăm:

Operatorul chemat să filmeze negocierea de la Oneşti, mărturii şocante. „Când am ajuns, a început măcelul“ VIDEO

Una dintre victimele de la Oneşti are pe corp şi răni de gloanţe de cauciuc. Bode anunţă că se va clarifica „în ce condiţii au ajuns gloanţe neletale în corpul victimei”

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Comandor Gherghisan
4.03.2021, 17:37:46

In 1995 erau oameni pregatiti in comunism, acum sunt oameni care se fac politisti sa ia salariu , spaga de la infractori si sa fugareasca babe cu patrunjel.

+3 (15 voturi)
Ozzie Scalit
4.03.2021, 18:06:53

acum 26 ani Romania nu era in ue si nici nato. coincidenta?

-8 (16 voturi)
Comandor Gherghisan
4.03.2021, 18:15:25

Nu, nu este coincidenta. Atunci ne bazam doar pe noi, acum traim cu impresia ca alte natii vor veni sa ne apere. Suntem asa ca damezele de pension:"save us ! we are ladies!".

-2 (14 voturi)
Fane
4.03.2021, 18:44:28

Comandor Gherghisan pai chiar o recunosc. Toti imberbii aia de la academie cand sunt intrebati de ce vor sa fie politisti, raspund cu : pt stabilitatea locului de munca, salariu,etc. Nu am auzit pe unul sa spuna altceva. Acum probabil au auzit si de pensie la 45 de ani, de-aia e full la inscrieri. Asta este societatea romaneasca in ziua de azi. Zero patriotism!

+2 (8 voturi)
venga boys
4.03.2021, 18:40:17

numai ca asta nu a evadat de nicaieri. era cit se poate de cunoscut si public, cu video-uri pe fb, in care cerea ca institutiile statului sa-si faca treaba. pentru el era ceva nedrept si vroia justificarea, adica hirtiile justititiei, chestii care ar fi fost absolut normal sa le obtina. nu merge sa-i iei cuiva un bun fara sa-i dai nici o explicatie oficiala. da, merge in RO, dar de aici problemele. de ani de zile institutiile statului si-au bagat picioarele in doleantele sale, chiar si la faza asta, au trimis pe unii pe care mai bine nu-i trimitea. Pina la lamurire, suna a incalcarea flagranta a dreptului de proprietate. doar daca exista documente ferme care sa ateste ca confiscarea bunului a fost justificata. circul cu el trebuie sa se incheie si acum institutiile statului trebuie sa apara cu niste explicatii clare. nimeni nu si-a facut job-ul la faza din Onesti. Asta e cel mai clar lucru. si nu vorbesc doar de politisti aici.

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările