Focşani

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Imagini emoţionante cu lynxul Doru, capturat în Carpaţii Orientali şi trimis să salveze populaţia de râşi din Croaţia

1
28 Jan 2020 17:32:52
Autor: Borcea Stefan
Râsul Doru
Râsul Doru

După eliberarea în sălbăticie, traseul va fi fost monitorizat prin intermediul unei zgărzi prevăzute cu emitator, care va putea localiza animalul de mai multe ori pe durata unei zile.

Exemplarele de râs capturate în România şi trimise în Croaţia şi Slovenia s-au integrat foarte bine.

Râsul mascul Doru, capturat de ACDB cu ajutorul Regia Nationala a Padurilor - Romsilva în cadrul proiectului LIFE Lynx a fost transportat în siguranţă în Croaţia anul trecut, în primavara.

"Râsul eliberat în Parcul Naţional Risnjak/ Croaţia a fost capturat în România in zona Carpaţilor Orientali si poarta numele „Doru”. În limba română, numele „Doru” înseamnă „dorinţă”, iar acest animal sălbatic este cu siguranţă râvnit pentru refacerea populaţiei de râşi din Croaţia. Numele românesc a fost ales de către croaţi, pe baza unui sondaj de opinie, în semn de mulţumire faţă de România, care a donat exemplarul", potrivit ACDB, asociaţia din Vrancea care s-a implicat în capturarea lui Doru.

După eliberarea în sălbăticie, traseul lui a fost monitorizat prin intermediul unei zgărzi prevăzute cu emitator, care va putea localiza animalul de mai multe ori pe durata unei zile.

Această acţiune nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Ministerul Mediului, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor şi DSV Vrancea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Radu Mircea
29.01.2020, 07:14:12

# la vedeti bre , are cineva nevoie de ursi ??? Hai sa-i donam daca pe la noi aproape ca ne intra in case .

Modifică Setările