Focşani

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Ludovic Orban: „În 2007 mi s-a cerut să retrag Ministerul Transporturilor din poziţia de parte civilă în procesul lui Marian Oprişan”

0
30 Mar 2014 20:05:57
Autor: Borcea Stefan
Ludovic Orban
Ludovic Orban

În procesul care se judecă de ani buni la Cluj Napoca, Ministerul Transporturilor s-a constituit parte civilă pentru recuperarea prejudiciului de 1,5 milioane de euro.

Aflat în Vrancea pentru a lua pulsul organizaţiilor locale ale PNL înainte de alegerile europarlamentare, deputatul Ludovic Orban a adus critic administraţiei judeţene şi preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, pentru modul cum administrează acest judeţ.

Liberalul spune că nu poate înţelege cum Marian Oprişan a rămas în funcţie în toţi aceşti ani, fără să facă prea multe pentru locuitorii judeţului, aducându-şi aminte de un episod din anul 2007, când tocmai a prelualt frâiele Ministerului Transporturilor.

„În 2007, după ce am ajuns ministru, mi-a fost adus de mână Oprişan la Ministerul Transporturilor, de către un domn important din PSD, şi mi s-a solicitat ca în procesul pe care îl are domnul Oprişan referitor la lucrările în urma inundaţiilor din 2005, în calitatea mea de ministru, să retrag Ministerul Transporturilor din poziţia de parte civilă în proces. Când mi s-a cerut acest lucru, am studiat dosarul şi expertizele care au stat la baza dosarului respectiv şi răspunsul mea a fost categoric nu. Expertizele evidenţiază cu precizie faptul că banii au fost cheltuiţi aiurea, fără nici un fel de suport tehnic, pe nişte lucrări inventate în cea mai mare parte. Nu am acceptat sub nicio formă să retrag ministerul ca parte civilă. Am şi spus că asta ar însemna să fac eu puşcărie în locul domnului Oprişan, ori nu s-a întâlnit hoţul cu prostul. Şi astăzi stau şi mă întreb cum de acest dosar nu a ajuns să fie judecat”, a spus Ludovic Orban.

Preşedintele Consiliului Judeţean nu a putut fi contactat pentru a confirma sau infirma cele spuse de fostul ministru al Transporturilor.

În procesul care se judecă de ani buni la Cluj Napoca, Ministerul Transporturilor s-a constituit parte civilă pentru recuperarea prejudiciului de 1,5 milioane de euro.

Conform procurorilor DNA, care au trimis acest dosar la instanţă în 2006, 41 de drumuri comunale au fost pietruite după ce Consiliul Judeţean Vrancea a primit, în 2004, de la Ministerului Transporturilor condus de Miron Mitrea, suma de 1,9 milioane de dolari dintr-un împrumut extern.

Materialul de urmărire penală indică faptul că mai multe drumuri comunale au fost pietruite fără ca acest lucru să fie necesar, unele dintre lucrări au fost executate în mod fictiv sau incomplet, deşi banii au fost plătiţi de către CJ Vrancea aproape în avans.

Mai puteţi citi:

VIDEO Ludovic Orban, deputat PNL: „Nici un cetăţean român nu ar trebui să voteze cu Mircea Diaconu”

Cum fuge „hăituitul” Oprişan, de şapte ani, de justiţie, în „Dosarul Căprioara”: prefecţi amnezici, poliţişti aroganţi cu instanţa, primari audiaţi cu forţa

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările