Focşani

articolul anterior articolul urmator

VIDEO După mai bine de patru luni de bătălii politice, aparatul pentru testare COVID-19 a fost pus în funcţiune la Spitalul de Urgenţă Focşani

0
11 Sep 2020 13:14:40
Autor: Borcea Stefan
Codruţa Neagu, directorul Spitalului de Urgenţă Focşani
Codruţa Neagu, directorul Spitalului de Urgenţă Focşani

Conducerea Spitalului spune că s-a întârziar cu punerea în funcţiune a aparatului din cauza piedicilor puse de Consiliul Judeţean Vrancea

Spitalul Judeţean ”Sf. Pantelimon” Focşani a pus în funcţiune, de două zile, aparatul RT-PCR, achiziţionat de Consiliul Judeţean Vrancea.

Potrivit conducerii spitalului, aparatul ar fi trebuit să funcţioneze de mai mult timp, dar au fost puse obstacole din direcţia Consiliului Judeţean, astfel încât aparatul a fost amplasat, într-un final, într-o încăpere din Secţia Oftalmologie.

Totuşi, deşi a costat peste 335.000 de lei, aparatul poate procesa doar cel mult 20 de teste pe zi, trei zile pe săptămână, ceea ce indică o medie lunară de aproximativ 250 de teste, adică foarte puţin în comparaţie cu ce procesează aparatul Direcţiei de Sănătate Publică, care are o capacitate de 200 de teste pe zi.

Aparatul va fi folosit doar pentru testarea pentru COVID-19 a cadrelor medicale şi a pacienţilor care nu sunt incluşi în programul naţional de sănătate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările