Focşani

articolul anterior articolul urmator

Vrancea nu are medici pentru deschiderea a două centre de vaccinare care ar fi trebuit să funcţioneze de luni

0
10 Feb 2021 18:24:34
Autor: Borcea Stefan
În Vrancea sunt funcţionale doar trei centre de vaccinare
În Vrancea sunt funcţionale doar trei centre de vaccinare

Deşi au promis că în două zile vor rezolva această problemă, autorităţile judeţene nu au reuşit să înduplece personalul medical să asigure supravegherea postvaccinală şi triajul.

Luni, 8 ianuarie, ar fi trebuit să se deschidă în oraşul Panciu şi comuna Tîmboeşti două centre de vaccinare noi pentru imunizarea populaţiei din Vrancea împotriva coronaviruslui. Din lipsă de personal, acest lucru nu e posibil deocamdată

„În acest moment, nu putem operaţionaliza centrul de vaccinare de la Tîmboeşti, din cauza faptului că nu avem personal care să asigure supravegherea postvaccinală şi triajul. Şi mă refer aici strict la medici. Pentru a funcţiona centrul de vaccinare, este nevoie de minimum şase medici, în trei ture a câte patru ore, doi medici pe tură. Nu am reuşit să identificăm pentru centrul de la Tîmboeşti personal medical necesar. Pentru centrul de vaccinare de la Panciu, avem o înţelegere cu mai mulţi medici să desfăşoare aceste activităţi”, potrivit prefectului Gheorghiţă Berbece.

În Vrancea funcţionează acum trei centre de vaccinare, la Focşani, Adjud şi Odobeşti, şi alte trei centre dedicate exclusiv imunizării personalului medical, la Spitalul Municipal Panciu, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani şi Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Popescu” Focşani.

Vă mai recomandăm:

Bărbat prins răspândind în Focşani reviste cu informaţii false despre vaccinarea împotriva COVID-19

Un medic şi trei angajaţi de la Protecţia Copilului, infectaţi cu COVID-19 după ce s-au vaccinat. Medicul este în stare gravă

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările