Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2019, rezultat final: au votat 45,98% dintre vrânceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul tur de alegeri pentru desemnarea preşedintelui României este programat duminică, 10 noiembrie. În judeţul Vrancea sunt înscrişi pe listele electorale permanente 314.000 de cetăţeni cu drept de vot.

UPDATE, ora 21.00- 45,98% dintre vrânceni au votat până la închiderea procesului de votare. În urmă cu cinci ani prezenţa a fost de 51,48%.

UPDATE, ora 19.00- 44,35% dintre vrânceni au votat până acum. Acum cinci ani prezenţa a fost de 49.25%.

UPDATE, ora 17.00 34,10% dintre vrânceni au votat până la aceast oră Acum cinci ani, prezenţa a fost de 36,36%.

UPDATE, ora 13.00-21,5% dintre vrânceni au votat până acum. În urmă cu cinci ani prezenţa a fost puţin mai mare, de 21,74%.
UPDATE, ora 12.00-17% dintre vrânceni au votat, adică 53.000 de persoane.

UPDATE, ora 11.00-11,9% dintre vrânceni au votat.

UPDATE, ora 10.00-7,5 dintre vrânceni au votat Acum cinci ani votaseră 7,09.

UPDATE, ora 9,00 - 3,8% dintre vrânceni au votat
Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central, la ora 9,00, în judeţul Vrancea votaseră peste 11.800 de persoane, adică 3,8 % dintre persoanele cu drept de vot.

VEZI AICI PREZENŢA LA VOT ÎN TIMP REAL

358 de secţii de votare sunt deschise pe raza judeţului Vrancea, unde sunt aşteptaţi la urne 314.000 de cetăţeni.

Serviciile de Evidenţa Persoanelor din tot judeţul Vrancea  vor avea program prelungit în acest sfârşit de săptămână dar şi peste două săptămâni, pentru a putea elibera documente de identitate persoanelor cu drept de vot.

Imagine indisponibilă

556 de poliţişti, 224 de jandarmi, 169 de reprezentanţi ai I.S.U. Vrancea şi 24 de lucrători din cadrul altor structuri M.A.I. vor fi angrenaţi în misiunile de protecţie a locurilor de depozitare şi de transport a documentelor şi materialelor electorale, în protecţia secţiilor de votare, asigurarea ordinii publice, cercetarea incidentelor electorale, precum şi în rezerve de intervenţie.

Imagine indisponibilă

Secţiile de votare din ţară vor fi deschise duminică, la ora 7.00 dimineaţa, iar cetăţenii cu drept de vot îşi vor putea exprima opţiunile până la ora 21.00. Toţi românii care au împlinit 18 ani şi au un act de identitate valabil vor putea să-şi exercite dreptul de vot la alegerile prezidenţiale.
• În cazul în care nu vă aflaţi în localitatea de domiciliu puteţi vota la orice secţie din ţară, pe listele suplimentare.
• Odată ce aţi ajuns la secţia de votare trebuie să îi prezentaţi operatorului de calculator actul de identitate (carte de identitate, buletin de identitate, orice fel de paşaport sau carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare) pentru a vă înregistra prezenţa prin Sistemul Electronic de Monitorizare.  „Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal va semnala dacă persoana nu a împlinit 18 ani, dacă i s-a interzis exercitarea dreptului de vot, dacă este arondată la altă secţie, dacă alegătorul şi-a mai exercitat dreptul de vot la acelaşi scrutin etc”, se arată în lege.
• După verificarea prin intermediul acestui sistem, fiecare votant primeşte un buletin de vot şi o ştampilă. Mergeţi în una dintre cabinele de vot pentru a vă exprima opţiunea electoală. În cazul în care puneţi ştampila pe mai mulţi candidaţi, votul va fi anulat. După vot, împăturiţi buletinul de vot şi mergeţi spre urna de vot pentru a-l introduce acolo.
• Pe actul de identitate vi se va aplica o singură dată ştampila cu menţiunea „VOTAT” şi data scrutinului. Actul de identitate vă este înapoiat după ce aduceţi înapoi ştampila la cei din comisia de votare.


• Atenţie! E interzis să pui ştampila pe mai multe buletine de vot. În cazul în care primeşti, din greşeală, două sau mai multe buletine, înapoiază-le membrilor secţiei de vot. Votul multiplu se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni până la trei ani sau cu amendă.
• Nu aveşi voie să faceţi fotografii sau să filmaţi în cabina de vot, deoarece este considerată o tentativă de violare a confidenţialităţii votului. Riscaţi o amendă între 600 şi 90.000 de lei.
• Este interzis ca în cabina de vot să fie prezentă o altă persoană decât cea care votează. Excepţie fac doar cei care nu pot vota singuri din motive de sănătate. Astfel, persoanle cu problem fizice au drept la un însoţitor, care nu poate fi din rândul rândul persoanelor acreditate, al membrilor secţiei de votare sau al candidaţilor.
• La cererea alegătorilor netransportabili, preşedintele secţiei de votare poate aproba ca o echipă formată din cel puţin 2 delegaţi să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării - ştampilă cu menţiunea „VOTAT” şi buletine de vot - la locul unde se află alegătorul, pentru a putea vota.

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite