Focşani

articolul anterior articolul urmator

Zeci de mii de măşti pregătite pentru elevii din Vrancea care susţin examenele naţionale

0
31 May 2020 13:40:43
Autor: Borcea Stefan
Măştile au ajuns la ISJ Vrancea
Măştile au ajuns la ISJ Vrancea

Distribuirea măştilor către unităţile de învăţământ a început duminică, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea li va continua şi luni, 1 iunie.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a primit duminică, 31 mai, un număr de 86.050 de măşti, prin programul guvernamental susţinut cu fonduri de la Uniunea Europeană. Este doar prima tranşă care ajunge în Vrancea, iar distribuirea a început deja către şcoli

“La această acţiune a participat, alături de Inspectorii Şcolari Generali, Dorin Cristea şi Gabriela Marchitan, domnul Prefect al judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece. Mulţumim celor 95 de directori ai unităţilor şcolare care au venit astăzi pentru ridicarea materialelor. Anunţăm că mâine, 01.06.2020, între orele 9.00 şi 11.00, la sediul ISJ, continuă activitatea de distribuire”, se arată într-o informare a IŞJ Vrancea.

Pe data de 2 iunie, absolvenţii claselor de gimnaziu şi liceu revin la şcoală pentru cursurile de pregătire pentru examenele naţionale, măştile urmând să le fie puse lor la dispoziţie. Din informaţiile noastre, foarte puţini elevi  vor lipsi de la cursurile de pregătire, ei alegând în continuare varianta online. 

Ministerul Educaţiei a încheiat contract cu 5 furnizori, care au termen până luni să distribuie măştile la Inspectoratele Şcolare Judeţene.

Firmele câştigătoare sunt Sanrotex, General Medicals, Duplex, Unifarm şi Sape, a declarat pentru Edupedu.ro secretarul de stat Luminiţa Barcari.

Contractele au fost atribuite pe preţuri de la 1,42 lei pe mască, până la 1,77 lei pe mască, valori fără TVA.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii