Galaţi

articolul anterior articolul urmator

114 din cei 139 de vârstnici internaţi la căminul de îngrijire a bătrânilor „Sf.Ilie“ din Galaţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Până acum, 31 au decedat

0
29 Apr 2020 16:37:41
Autor: Valentin Trufasu
Foto: captură ProTv
Foto: captură ProTv

Situaţie dramatică la azilul privat de bătrâni, unde aproape toţi beneficiarii de asistenţă socială şi medicală au fost infectaţi cu noul coronavirus.

Alţi doi bătrâni internaţi la căminul de îngrijire a vârstnicilor ”Sf.Ilie” din Galaţi au decedat. Este vorba despre o femeie de 76 de ani şi un bărbat de 71 de ani.

”Din cei 139 de beneficiari de la Sf.Ilie, 114 au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19. 31 de beneficiari au decedat”, ne-a declarat dr. Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Încă un vârstnic găzduit la căminul de îngrijire a bătrânilor ”Sf.Spiridon” a fost diagnosticat cu COVID-19, în total fiind infectaţi 40 de beneficiari cu noul coronavirus. O altă persoană din rândul personalului a fost confirmată pozitiv, ridicând la opt numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19. Patru bătrâni găzduiţi de azil au decedat după infectarea cu noul coronavirus.

Sunt veşti bune la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi. 20 de lucrători care erau contacţi ai militarilor diagnosticaţi cu COVID-19 au fost testaţi, iar rezultatele sunt negative. 9 lucrători de la ISU Galaţi au fost infectaţi cu noul coronavirus. 2 dintre aceştia sunt pompieri şi 3 persoane activează în cadrul Centrului Judeţean de Comandă şi Conducere a Intervenţiei Galaţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările