17 voluntari ajută Unitatea de Primiri Urgenţe să nu moară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toţii speră să se deblocheze angajările şi să prindă un post în spital, unii chiar şi de peste doi ani. O parte din personalul de la Urgenţe munceşte fără să primească în schimb niciun leu, iar unii dintre asistenţii medicali voluntari lucrează şi în alte meserii pentru a-şi întreţine familiile 

Unii şi-au lăsat vechile locuri de muncă pentru a intra în sistemul medical, alţii încă mai lucrează în domenii total diferite de medicină, ba mai mult, o parte dintre ei chiar au fost cândva angajaţi ai spitalului dar au fost disponibilizaţi.
 
Singura variantă

În momentul de faţă, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi, există 17 persoane care lucrează în regium de voluntariat. Pentru unele dintre acestea, UPU a devenit locul lor de muncă. E normal după un an petrecut acolo zi de zi.

Criză de asistente la Spitalul Judeţean. Cei care vor posturile libere fac muncă patriotică, deoarece angajările au fost blocate!

„Sunt aici de opt luni de zile. Am lucrat în combinat mai mulţi ani şi am ieşit cu ordonanţă. Am plecat de acolo şi m-am decis să-mi schimb meseria. Soţia mea este tot asistentă medicală. Acesta este unul dintre motive. Îmi place să lucrez în spital şi sper să se deblocheze posturile şi să fiu angajat”, spune Cătălin Guţu,  brancardier voluntar.

Nereguli grave la Spitalul Judeţean din Galaţi: în caz de incendiu, maternitatea ar arde ca o torţă!

În acelaşi timp, există şi voluntari la UPU care au fost daţi afară din spital şi care nu s-au putut despărţi de meserie şi de locul lor de muncă.

“Un an şi şapte luni am lucrat în Chirurgie Toracică. Dată fiind situaţia posturilor blocate, am rămas şomeră. Din data de 6 august,  nu mai am slujbă. Având în vedere acest blocaj de posturi, ca să nu stau acasă şi să nu-mi pierd din îndemânare, am decis să devin voluntar. Unde era cel mai bine să fac voluntariat decât la UPU ?  Aici chiar am ce învăţa”, spune Aura Ştefu, fostă asistentăangajată, acum voluntară.

Spitalul Judeţean Galaţi se află în moarte clinică: nu mai are niciun ban şi conturile sunt blocate

Într-o situaţie asemănătoare se află şi Mădălina Pătraşcu, care, după o perioadă de doi ani de voluntariat, a renunţat pentru a deveni mămică, iar acum a revenit la Urgenţe, pentru a lucra tot ca şi voluntar.

Medic român: "România este o ţară fără speranţă, în care se moare cu zile!"
 
„Am făcut voluntariat, am născut şi acum m-am întors la spital. Înainte am fost volutar în UPU timp de doi ani de zile. Am ales să vin aici la spital pentru că îmi place să lucrez în acest sistem şi m-am obişnuit”, spune şi Mădălina Pătraşcu.

Sănătatea bolnavă: Spitalele gălăţene, torţe cu cruce roşie

Există şi avantaje

„Suntem recunoscători conducerii spitalului că ne permite să formăm personal în regim de voluntariat. Aceşti oameni salvează vieţi alături de noi, deşi nu primesc niciun ban pentru asta. Activitatea lor îi onorează şi merită toate laudele”, declară Angel Trifan, medic coordonator UPU – SMURD Galaţi.

Exod la UPU Galaţi: Jumătate dintre medicii de la Urgenţă au plecat din ţară în ultimele două săptămâni

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite