Galaţi

articolul anterior articolul urmator

50 de deţinuţi vor fi scoşi din Penitenciar pentru a curăţa periferia Galaţiului

0
23 Sep 2011 03:00:00
Autor: adevarul
Deţinuţi făcând curăţenie pe domeniul public.
Deţinuţi făcând curăţenie pe domeniul public.

Grupul persoanelor private de libertate se va alătura, pe 24 septembrie, angajaţilor Penitenciarului Galaţi în cadrul campaniei iniţiate de organizaţia „Let`s do it, Romania ". Acţiunea se derulează la nivel naţional, fiind implicaţi deţinuţi din toată ţara.

În cursul zilei de mâine, atât angajaţii cât şi o parte a deţinuţilor din cadrul Penitenciarului Galaţi vor avea parte, pentru câteva ore, de o altfel de activitate. Mergând pe premiza că mediul înconjurător este al tuturor, personalul din cadrul unităţii de detenţie se vor "înarma" cu saci şi mănuşi pentru a face curăţenie pe şoseaua de centură a oraşului.
Nu vor fi însă singuri, pentru că tot mâine, 50 de deţinuţi vor lua şi ei aer de la periferia Galaţiului, în cadrul unei acţiuni de igienizare a zonei de nord a cartierului Fileşti.
"Implicarea deţinuţilor la această campanie are ca scop dezvoltarea unor comportamente prosociale, a spiritului civic, a sentimentului de apartenenţă la societatea civilă, precum şi a sentimentului de responsabilitate faţă de mediul înconjurător şi subliniază rolul instituţiei penitenciare de partener social al comunităţii", a subliniat comisarul Safta Trincu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările