Galaţi

articolul anterior articolul urmator

500 de euro, preţul unui pașaport falsificat în Republica Moldova

0
5 Jan 2012 02:00:00
Autor: adevarul
Camerunezilor le-a expirat viza de şedere în ţara noastră
Camerunezilor le-a expirat viza de şedere în ţara noastră

Practica fabricării paşapoartelor la comandă pare să nu fi apus printre locuitorii statului vecin. Zilele trecute, un basarabean a fost prins la graniţa cu România încercând să intre în ţară cu ajutorul unui act de călătorie lituanian.

Bărbatul, despre care poliţiştii au aflat din acte că este lituanian, a încercat să intre în ţară pe 3 ianuarie, pe la punctul de trecere a frontierei de la Oancea.

Pasager într-un autoturism Skoda Superb, călătorul le-a prezentat autorităţilor române un paşaport, document care le-a trezit însă suspiciuni oamenilor legii întrucât prezenta urme de falsificare la pagina informatizată.

„În urma aprofundării verificărilor privind identitatea persoanei s-a constatat că bărbatul în cauză este cetăţean moldovean şi că se numeşte C. Andrei, în vârstă de 30 de ani. Asupra acestuia s-a mai găsit şi un permis de conducere de asemenea falsificat. Cetăţeanul în cauză a declarat ca a dat unei persoane pe care nu o cunoaşte, suma de 500 de euro şi două fotografii, pentru a obţine un paşaport şi un permis de conducere", ne-a declarat scms. Ion Irimia, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Moldoveanul cu acte de lituanian nu a mai apucat să intre în ţară, alegându-se încă de la frontieră cu un dosar penal pentru „uz de fals", „complicitate la fals material în inscrisuri oficiale" şi „fals privind identitatea".Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările