Galaţi

articolul anterior articolul urmator

În Galaţi se contruieşte după bunul plac. Poliţiştii au aplicat amenzi de peste 500.000 de lei, iar zeci de imobile ridicate ilegal au fost demolate

0
21 Oct 2019 18:17:37
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

23 de persoane s-au ales cu dosare penale pentru executarea de lucrări de construcţii fără autorizaţie de construire sau fără respectarea prevederilor autorizaţiei de construire la imobile aflate în zonele istorice de referinţă din Galaţi.

În primele nouă luni ale anului, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcţii şi Afişajul Stradal Galaţi au constatat 200 de contravenţii şi au aplicat amenzi în valoare de 521.500 de lei. În 25 dintre aceste cazuri s-a luat măsura de sistare a lucrărilor, în alte 188 de situaţii s-a dispus intrarea în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de construire, iar în zece cazuri poliţiştii locali au luat decizia desfiinţării construcţiilor executate ilegal şi aducerea terenului, proprietatea municipiului Galaţi, la starea iniţială.

”În cazul construcţiilor executate fără autorizaţie de construire, dar care se încadrează în termenul de prescripţie de 3 ani prevăzut de art. 31 din Legea 50/1991, au fost întocmite 193 procese verbale de constatare prin care au fost dispuse următoarele măsuri: sistarea lucrărilor – într-un caz; intrarea în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de construire–în 48 de cazuri; desfiinţarea construcţiilor executate ilegal şi aducerea terenului, proprietatea municipiului Galaţi, la starea iniţială–33 cazuri”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

În aceeaşi perioadă, poliţiştii locali au constatat 23 de fapte ce constituie infracţiuni, în conformitate cu prevederile art. 24, lit. a şi b din Legea 50/1991, actualizată, constând în executarea lucrărilor de construcţii fără autorizaţie de construire sau fără respectarea prevederilor autorizaţiei de construire la imobile aflate în zonele istorice de referinţă stabilite prin HCL 63/2015, precum şi nerespectarea măsurii complementare de sistare a lucrărilor de construcţii dispusă prin procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii