Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Încep manevre militare NATO în Poligonul Smârdan. La exerciţiul multilateral vor participa militari români şi americani

2
8 May 2016 09:29:03
Autor: Oana Cernat
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Comandamentul Forţelor Navale americane pentru zona Europa/Africa a anunţat că militari din ţări membre NATO şi asociate, inclusiv din Statele Unite, România şi Republica Moldova, vor participa la exerciţii multilaterale în Poligonul Smârdan, situat în judeţul Galaţi.

Membri ai Forţelor navale americane şi militari din cadrul contingentului american de la Marea Neagră vor participa în perioada 9 - 16 mai,  în Poligonul Smârdan (judeţul Galaţi), la modulul de pregătire „Platinum Eagle 2016", din cadrul exerciţiului Black Sea Rotational Force 16 (BSRF).

La acest modul de pregătire participă 350 de militari din Bulgaria, Marea Britanie, Republica Moldova, România, Serbia şi Statele Unite ale Americii, Armata României fiind  reprezentată de 120 de militari din Forţele Terestre aparţinând Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” din Galaţi.

Obiectivul principal al exerciţiului este antrenarea în comun a subunităţilor participante, într-o concepţie unitară, pentru menţinerea capacităţii operaţionale şi creşterea interoperabilităţii.

 BSRF-16 este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine ale SUA care sunt dislocate în Europa şi Africa, ce se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi în regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Mandrean Paul
8.05.2016, 09:55:23

Felicitari MApN pentru permanenta prezenta a militarilor din cel de-al doilea stat romanesc la toate aplicatiile armatei romane. Militarii moldoveni trebuie pregatiti foarte bine pentru a descuraja orice intentie de-a celovecilor de a repeta scenariul din Ucraina.

+3 (3 voturi)
dracon
8.05.2016, 12:43:26

NATO ar trebui sa aiba forte permanente pe teritoriul Romaniei ,ca este granita din est al NATO.

+1 (1 vot)
Modifică Setările