Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Înfiorător/Adolescent de 17 ani trimis în judecată pentru agresiune sexuală asupra unei fetiţe de 12 ani fugită de la casa de copii

0
10 Apr 2011 08:47:19
Autor: adevarul

În ciuda abominabilei fapte, judecătorii de la Tribunalul Galaţi au respins cererea de arestare preventivă a violatorului pe motiv că nu prezintă pericol social.

Fapta s-a petrecut pe 10.03.2011, când V.R. de 12 ani a fugit de la Centrul de Plasament „Casa Veronica” din Târgu Bujor pentru că nu a reuşit să se adapteze şi a decis să ajungă pe jos la Centrul de Primire Minori „Irene şi Stuart”, unde fusese instituţionalizată anterior.

Minora a trecut prin satul Viile, comuna Fârţăneşti, unde a fost observată de Marius Daniel Iordan (17 ani), care a abordat-o şi i-a propus să întreţină relaţii sexuale.

Fetiţa a refuzat, dar adolescentul a urmărită-o, iar în dreptul lizierei unei păduri a lovit-o în cap şi peste faţă. Victima a fost târâtă într-o zonă mai retrasă, dezbrăcată de haine şi violată.

După agresiune, Marius Daniel Iordan a ameninţat-o că o omoară dacă spune cuiva ce i s-a întâmplat, însă fata a fost găsită de câţiva localnici, care au anunţat Poliţia.

Adolescentul a fost reţinut şi propus la arestare preventivă pentru viol, însă spre surpriza tuturor, judecătorii de la Tribunalul Galaţi au respins cererea Parchetului pentru că Marius Daniel Iordan nu ar prezenta pericol social.

Curtea de Apel Galaţi a desfiinţat decizia instanţei inferioare şi a decis finalmente arestarea pentru 19 zile a agresorului.
Marius Daniel Iordan a fost trimis în judecată vineri, 08 aprilie 2011, sub acuzaţia de viol, şi riscă până la 12,5 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii