Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Şase miracole făcute de vitamina C. Studii de ultimă oră demonstrează că poate distruge celulele canceroase

0
1 Oct 2015 02:06:15
Autor: Oana Cernat
Vitamina C previne şi „boala regilor” FOTO Adevărul
Vitamina C previne şi „boala regilor” FOTO Adevărul

Organismul nostru trebuie pregătit şi vitaminizat pentru ca sistemul imunitar să fie puternic în sezonul rece. Este sfatul medicilor, valabil atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, iar vitamina C ajută în lupta cu oboseala excesivă, astenia şi cu lipsa poftei de mâncare.

1. Plămâni mai puternici
Dintre toate vitaminele, vitamina C pare să fie cea mai prezentă în casele noastre: nu doar în flacoanele cumpărate din farmacii, ci şi în cămară, unde ne depozităm fructele şi legumele. Cunoscută pentru minunile pe care le face asupra sistemului nostru imunitar, vitamina C este asociată şi cu întărirea funcţiei pulmonare, mai ales în rândul femeilor.

2. O inimă mai puternică
„Vitamina C este esenţială proceselor organismului şi pentru menţinerea stării de sănătate a acestuia. Fiind un puternic antioxidant, el este important în prevenirea unor afecţiuni cardiovasculare, respiratorii, dar şi în prevenirea cancerelor, fiind recomandat ca adjuvant atât în terapiile complementare, cât şi în terapiile profilactice la copii şi adulţi”, a explicat doctorul Valentin Boldea, medic de familie.
 
3. Previne astmul
Datorită caracterului antioxidant, Vitamina C previne depunerile de colesterol pe vasele de sânge, astfel încât riscul apariţiilor infarctului sau accidentului vascular sunt reduse. În acelaşi timp, lipsa vitaminei C îngreunează lupta cu astmul.

„Previne astmul bronşic, infarctul miocardic şi celelalte afecţiuni cardiace, fiind un element adjuvant în prevenirea tuturor tipurilor de cancer datorită efectelui antioxidant puternic, dar şi în creşterea imunităţii în cazul copiilor, mai ales pentru prevenirea infecţiilor respiratorii”, a spus doctorul Valentin Boldea, medic de familie.

4. Luptă cu cancerul
Studii realizate recent în Statele Unite ale Americii au demonstrat că Vitamina C, în formă concentrată şi administrată intravenos, poate ucide anumite celule canceroase. De asemenea, consumul de vitamina C face inima mai puternică şi scade riscurile cardiace cu 30%.

5. Preîntâmpina Alzheimer
Tot Vitamina C este cea care poate preveni degenerescenţa cerebrală, mai ales în cazul apariţiei bolilor bătrâneţii, boala Alzheimer fiind una dintre aceste afecţiuni ale ultimului secol.

6. Previne Guta
Aportul crescut de Vitamina C reduce nivelul de acid uric, ceea ce duce la prevenirea gutei, considerată ca fiind „boala regilor”. Această maladie este tot mai întâlnită în rândul persoanelor care consumă bere, vin şi băuturi cu un conţinut ridicat de zahăr.


„Recomandabil ar fi ca Vitamina C să fie adusă în organism prin aport natural, prin consumul de fructe şi legume, dar în lipsa acestora poate fi consumat sub formă de comprimate ce se găsesc în farmacie. E bine să ascultăm şi recomandările medicilor în ceea ce priveşte dozele zilnice de vitamina C”, ne-a precizat doctorul Valentin Boldea, medic de familie.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările