Galaţi

articolul anterior articolul urmator

A început reconstrucţia mănăstirii Adam, distrusă parţial de un incendiu

0
21 Sep 2011 10:48:40
Autor: adevarul
Mănăstirea Adam
Mănăstirea Adam

O parte din acoperişul unui nou corp de clădire al mănăstirii în suprafaţă de 250 de metri pătraţi a fost mistuit de flăcări pe 15 iulie 2011. Autorităţile locale şi judeţene au alocat până acum 70.000 de lei pentru refacerea lăcaşului de cult.

Mănăstirea Adam este considerată una din cele mai importante lăcaşuri monastice din zona de sud a Moldovei. Biserica a fost grav avariată la cutremurul din 1869, precum şi la cel din 1940, când i s-au prăbuşit turla şi clopotniţa. După realizarea lucrărilor de consolidare, lăcaşul de cult a fost resfinţit de Episcopul Huşilor, Grigore Leu, la 15 august 1946.

Pe 15 iulie 2011 un incendiu a provocat pagube importante lăcaşului de cult, fiind distrusă o suprafaţă de 250 de metri pătraţi din acoperişul unui nou corp de clădire.

Lucrările de reabilitare a imobilului afectat de incendiu au fost demarate deja, după cum ne-a declarat preotul Gabriel Molocea, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei "Dunării de Jos".

Autorităţile locale şi judeţene s-au întrecut în alocarea de fonduri pentru reconstrucţia chiliilor distruse de incendiu.

Consiliul Local din comuna Drăguşeni a decis să dea 10.000 de lei pentru achiziţionarea materialelor de construcţie necesare reparaţiilor mănăstirii şi manoperă.

Conducerea Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi a alocat, la rândul său, o sumă importantă de bani în vederea refacerii clădirii afectate de incendiu.

"Am căutat de fiecare dată să aloc bani pentru susţinerea cultelor, la fel cum am făcut şi pentru susţinerea culturii şi sportului în judeţul Galaţi. Având în vedere evenimentele care au avut loc în luna iulie a acestui an la Mănăstirea Adam, am decis alocarea a 600 de milioane de lei vechi pentru reconstruirea chiliilor afecate de incendiu. Banii au fost alocaţi din bugetul propriu al Consiliului Judeţului, de la capitolul „Susţinerea cultelor"", a precizat preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările