A învăţat să picteze cot la cot cu copiii ei: Mihaela lucrează în asigurări, dar i-a uimit pe specialişti cu lucrările sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Dragomir  Foto: arhiva personală
Mihaela Dragomir  Foto: arhiva personală

Gălăţeanca Mihaela Dragomir, care a urmat Facultatea de Marketing şi lucrează în asigurări, şi-a descoperit talentul la pictură după ce şi-a înscris copiii la cursurile Şcolii de Arte din Galaţi.

GALERIE FOTO

Mihaela Dragomir (38 de ani) este un exemplu despre cum oamenii îşi pot schimba total viaţa dacă sunt pasionaţi de ceea ce fac. A învăţat mai întâi să lucreze pe strung şi maşină de găurit, în liceu, a făcut apoi Facultatea de Marketing, pentru că la acea vreme era bine să ştii o meserie care să îţi aducă un venit sigur, şi în prezent lucrează în asigurări. Şi-a descoperit întâmplător talentul la pictură în urmă cu doi ani după ce şi-a înscris copiii la cursul de pictură de la Şcoala de Arte din Galaţi. iar acum este fericită că poate să se dedice nou descoperitei sale pasiuni.

Şansa ei a fost Olimpia Ştefan, profesoara clasei de pictură, care a invitat-o să se alăture elevilor mult mai tineri decât ea după ce a văzut cu câtă pasiune vorbeşte despre pictură, iar tânăra a acceptat, decizia schimbându-i efectiv viaţa. „S-a înscris la specializarea «design», iar începutul ei a fost mai timid. Am făcut nişte frunze stilizate şi basoreliefuri, iar încet, încet a început să descopere culoarea. Totul înseamnă talent şi studiu. Ca să fii un pictor bun nu înseamnă să faci numai o floare sau un portret, ci să descoperi tot ce este în jurul tău, iar din acest motiv o apreciez foarte mult pe Mihaela“, ne povesteşte Olimpia Ştefan cum şi-a făcut debutul în pictură şi design tânăra care acum este în anul III la Şcoala de Arte din Galaţi, la secţia artă decorativă şi design.

Nu şi-a făcut niciodată probleme legat de faptul că ar putea fi puţin prea în vârstă pentru cursurile de pictură, ţinând cont că majoritatea elevilor sunt copii şi adolescenţi, ba chiar face glume pe această temă, în condiţiile în care cel mai vârstnic învăţăcel are 86 de ani.

Olimpiei Ştefan, o pictoriţă cunoscută la nivel naţional, îi place să experimenteze, dând credit şi unor cursanţi care şi-au descoperit pasiunea pentru pictură mai târziu, iar unii dintre ei depăşesc toate aşteptările şi devin artişti de succes. Mihaela este unul dintre ei, iar în spatele rezultatelor ei spectaculoase stau sute de ore de studiu şi muncă la şevalet. Tânăra lucrează în prezent în asigurări, dar în ultimii ani a uimit artiştii plastici prin lucrările sale, câştigând mai multe concursuri de pictură.

De la pasiune la un mod de viaţă

A primit premiul I la Expoziţia Internaţională de Arte Plastice şi Decorative de la Piteşti (2018), iar în acest an a fost recompensată tot cu premiul I la Concursul Naţional de Artă Plastică „Ion Irimescu“ de la Suceava, ambele premii fiind acordate la secţiunea „pictură“. „Cel mai bun îmi place culoarea, orice aş lucra. Îmi place să amestec culorile. Până să vin la Şcoala de Arte, îmi plăcea doar să admir picturile. Am descoperit că pot să pictez lucrând cu copiii mei acasă“, ne dezvăluie artista.

mihaela dragomir pictorita agent de asigurari Galati 6

Cazul Mihaelei nu este singular. Numeroase persoane, în special din Finanţe, vin către artă, în special către pictură, pentru a reînvia pasiunea pe care au avut-o în copilărie şi pe care nu au reuşit să o urmeze din diferite motive, în special de ordin economic. „Pe mine mă uimesc. Sunt doamne la o vârstă. Îmi spun că toată viaţa şi-au dorit să picteze. Nu ştiu de ce au făcut o facultate cu specific economic, dar ştiu că asta vor să facă acum“, ne dezvăluie Olimpia Ştefan.

Mihaela şi-a dus deja talentul la un alt nivel. A realizat mai multe lucrări handmade, cum ar fi pictarea în stil unic a unor poşete, fiind mereu dornică să îşi perfecţioneze stilul şi să experimenteze lucruri noi. A vorbit deja cu o persoană care să îi procure poşete simple, pe care să le picteze ulterior, cu scopul declarat de a face o mică afacere din asta. „Am învăţat că pot să pictez pe orice: pe lemn, pe pantofi şi pe haine“, ne declară fascinată Mihaela, care este abia la început de drum.

mihaela dragomir pictorita agent de asigurari Galati 2

Deşi trebuie să se împartă între casă şi serviciu, Mihaela îşi găseşte mereu timp şi pentru marea sa pasiune, pictura. Ea doreşte acum să urmeze Facultatea de Arte şi să se reprofileze pe pictură, dar şi pe crearea de obiecte handmade, folosindu-se de talentul său recent descoperit. Ne mărturiseşte că nu a crezut vreodată că va ajunge să trăiască din artă, dar dacă în primii ani la Şcoala de Arte acest proiect i se părea o utopie, pe măsură ce a început să îşi cizelele stilul, visul său a început să devină realitate. A căpătat curaj şi după taberele de creaţie la care a participat, unde a avut ocazia să îşi compare lucrările cu ale altor artişti de succes.

Premiată pentru originalitate

Mihaelei îi plac provocările şi încearcă mereu să se autodepăşească. De pildă, a pictat în cuţit Meteora, oraşul-minune dintre stânci din Grecia, dar şi turnul Eiffel, iar anul trecut a realizat piesa ei de rezistenţă, un altfel de portret al reginei Maria, expus la o expoziţie organizată cu ocazia Centenarului la Universitatea Danubius din Galaţi. „Am admirat-o întotdeauna pe regina Maria pentru ceea ce a fost ca om şi ca personalitate. A fost primul portret pe care l-am făcut. Mai întâi l-am făcut în acuarelă, iar apoi am realizat lucrarea pe pânză“, ne dezvăluie artista un alt pas important pe care l-a făcut în pictură.

mihaela dragomir pictorita agent de asigurari Galati 1

Lucrarea este un exemplu de originalitate pentru că este un portret al reginei Maria în culoare, ştiut fiind că majoritatea pozelor, dar şi picturilor care o reprezintă pe regină sunt alb-negru. Acesta este şi motivul pentru care artiştii din breaslă au recompensat-o cu un premiu, aşa cum s-a întâmplat şi cu o pictură care porneşte de la chipul statuii lui David din Florenţa, o capodoperă a Renaşterii, creată de artistul italian Michelangelo.

Sunt puţini artişti care ar fi acceptat o astfel de provocare, mai ales că există mereu riscul ca lucrarea să nu fie înţeleasă şi să cazi în ridicol. Mihaela a făcut-o, iar lucrarea ei a devenit o combinaţie între celebra sculptură a lui Michelangelo şi stilul adoptat în perioada modernă pe care o trăim în prezent. „Am pictat jumătate de statuie aşa cum este aceasta în realitate, iar jumătate am făcut-o aşa cum poartă acum băieţii părul, adică întins la placă“, îşi descrie amuzată lucrarea Mihaela.

Tânăra artistă îi încurajează şi pe alţi români care au o pasiune sau o descoperă mai târziu să îi dea curs pentru că se vor îmbogăţi sufleteşte şi îi vor inspira şi pe cei din jur să facă ceea ce le place.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite