A murit Dumitru Nicolae, fostul primar al Galaţiului în perioada 2000-2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Nicolae FOTO Costel Crângan
Dumitru Nicolae FOTO Costel Crângan

Fostul edil suferea de mai multe boli cronice, fiind internat în spital, în dese rânduri, în ultima vreme. Potrivit medicilor, decesul s-a produs vineri, 29 martie, în jurul orei 11.00

Dumitru Nicolae, fostul primar al Galaţiului, a murit. Avea 79 de ani şi a fost internat de mai multe ori, în ultima perioadă, în spital, având mai multe afecţiuni cronice. A murit acasă acasă, vineri dimineaţă, în jurul orei 11,00.

Dumitru Nicolae a fost primar al Galaţiului timp de trei mandate, în perioada 2000 – 2012, din partea PSD.

La bază, el a fost inginer energetician, iar cea mai mare parte a carierei sale a fost legată de Combinatul Siderurgic de la Galaţi, unde a fost, timp de peste trei decenii, inginer, director de uzină, director adjunct şi director general. 

Extrem de popular printre gălăţeni, a rămas în istoria Combinatului ca directorul care a preţuit munca salariaţilor, le-a oferit locuinţe şi locuri de muncă pentru copii, i-a trimis la cursuri de perfecţionare, le-a indexat permanent salariile, evitând convulsiile sociale.

Provine dintr-o familie din Hîrşova, judeţul Constanţa. Tatăl său a fost unul dintre liderii PNL Brătianu din Constanţa. Acesta a a fost arestat pentru convingerile sale politice de puterea comunistă, averea le-a fost confiscată, iar familia a fost trimisă cu domiciliul forţat la Râmnicu Sărat. 

Deşi avea un „dosar necorespunzător”, rezultatele şcolare foarte bune i-au oferit şansa să urmeze Facultatea de energetică Bucureşti. Detaşat iniţial la Comăneşti, Dumitru Nicolae vine la Galaţi după infiinţarea Combinatului. 

După Revoluţie a evitat să intre în politică până în 1996. A fost, în afară de cele trei mandate de primar, pentru o scurtă perioadă, consilier judeţean şi ulterior Preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi. 

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite