Galaţi

articolul anterior articolul urmator

A reapărut escroaca ce solicita donaţii pentru copii cu handicap imaginari. Pe lista păgubiţilor se numără Şantierul Naval Damen şi hypermarketul Real

0
13 Jan 2017 20:46:55
Autor: Valentin Trufasu
Femeia profita de sensibilitatea donatorilor pentru a-i stoarce de bani Foto: www. ziuadeconstanta.ro
Femeia profita de sensibilitatea donatorilor pentru a-i stoarce de bani Foto: www. ziuadeconstanta.ro

Timp de trei ani, în perioada 2005 - 2008, o gălăţeancă s-a recomandat pe oriunde s-a dus ca fiind preşedintele unei asociaţii umanitare, în numele căreia a cerut şi obţinut 101.828 de lei.

Maricica Ciobanu, originară din oraşul Galaţi, a reuşit să dea lovitura după ce a inventat o nouă escrocherie: strângerea de fonduri pentru ajutorarea copiilor cu diferite handicapuri sau operaţii. 

Scopul era cât se poate de nobil, dar a fost deturnat de Maricica Ciobanu doar pentru interesul său. Oamenii s-au sesizat în cele din urmă că este ceva în neregulă şi au denunţat-o la Poliţie. 

Pe lista păcăliţilor se găsesc mai mulţi avocaţi cunoscuţi din Galaţi, fostul Partid Conservator din Galaţi, Şantierul Naval Damen Galaţi, SC Real Grup SRL Galaţi, SC Arabesque SRL, Administraţia Pieţelor Galaţi şi SC Securitas WBC.

În urma unui flagrant, poliţiştii au prins-o pe Maricica Ciobanu când cerea bani pentru un copil cu malformaţie, care nu exista în realitate. 

A folosit banii în interes personal

Audiată de procurori, femeia a recunoscut că a folosit banii pentru a-şi întreţine familia, compusă din 13 persoane. Oamenii legii au descoperit că femeia fusese evacuată de Primărie din locuinţa în care locuia cu chirie şi nimeni nu mai ştia unde se află.  

Judecătoria Galaţi a condamnat-o iniţial la 3 ani de închisoare cu executare şi a dispus confiscarea de la aceasta a 550 de euro şi 81.063 de lei, bani a căror returnare nu a mai fost cerută de păgubiţi şi care ar urma să fie confiscaţi în folosul statului. 

Curtea de Apel Galaţi a hotărât pe 27 octombrie 2016 ca prima instanţă să rejudece procesul, apreciind că nu a făcut suficiente demersuri pentru a afla adresa exactă a escroacei, iar aceasta nu a ştiut nimic de proces şi implicit nu şi-a putut face apărările pe care şi le-ar fi dorit. 

Pe 12 ianuarie, judecătorii au văzut-o pentru prima dată la faţă pe Maricica Ciobanu, aceasta cerând instanţei acordarea unui termen de judecată, ca să-şi angajeze avocat. Procesul va fi reluat pe 23 februarie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările