Aberant: Contabil de liceu cu salariu de ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi contabili care lucrează în instituţii publice câştigă mai bine decât conducătorii acestora. Dacă s-ar fi aplicat Legea 221/2008, un contabil de şcoală putea ajunge chiar şi la un salariu brut de 6.000 de lei.

Cei mai mulţi contabili din centrele financiare aferente unităţilor de învăţământ gălăţene au studii medii. În aceste cazuri, salariile lor sunt ceva mai mici decât ale directorilor de şcoli. Există însă şi contabili cu studii superioare şi cu vechime, care prin lefurile lor stârnesc invidia directorilor, depăşiţi lejer la acest capitol.

CITEŞTE ŞI

"Operaţiunea Maria”: Cinci elevi de liceu au fost arestaţi pentru trafic de droguri. Ei îşi găseau clienţii pe internet

Discrepanţe: Există şi profesori cu salarii de invidiat!

Fraţilor, am fost învins de sistem!

Deoarece auzisem zvonul cum că un contabil de liceu, cu toate sporurile aferente, ar câştiga chiar şi 7.000 de lei pe lună, am încercat să aflăm dacă este adevărat şi cum se poate ajunge la un asemenea salariu prezindenţial.

Pentru că tot de la bursa zvonurilor am aflat că salariul cel mai mare ar fi la Contabilitatea Grupului Şcolar de Marină, am stat de vorbă cu contabila-şefă, Felicia Grosu.

„Nu ştiu cine sunt aceşti «bine-voitori», dar pot să vă spun că salariul meu brut, pe luna martie, este de 4.327 de lei, şi acesta este salariul brut", spune Felicia Grosu.

În aceeaşi lună, directorul Grupului Şcolar de Marină, Maria Bleoancă a plecat acasă cu un salariu brut de 3.972 de lei, deci cu aproape 350 de lei în minus faţă de contabila- şefă.

Datori vânduţi pe viaţă, profesorii taie mâncarea şi hainele de pe listă şi pun "lacăte" pe cataloage

„Am aflat şi eu cu stupoare despre această uşoară anomalie şi am verificat anul acesta de mai multe ori legalitatea celor două salarii. Rezultatul? Asta-i legea. Totul este perfect legal", spune Maria Bleoancă.

Concret, ce are în plus un contabil faţă de un director: spor de CFP (control financiar de prevenţie), care poate ajunge chiar şi la 25% (la Marină, contabila şef are 25%) şi sporul de fidelitate, care se acordă celor care au vechime peste 10 ani în unitatea respectivă.

Elevii brăileni: “Suntem arma profesorilor în lupta cu Guvernul!”

Pentru cadrele didactice, sporul de fidelitate a fost inclus în baza de calcul. Ar mai fi o mică diferenţă rezultată de la îndemnizaţia de conducere - contabilul şef poate primi până la 40% din salariul de încadrare, în vreme ce în cazul directorului aceasta ajunge doar până la 35%.

Contabila- şefă de la Marină ştie şi de unde a plecat zvonul potrivit căruia ar avea cel mai mare salariu din învăţământ.

Averile polițiștilor: Şeful Poliţiei a făcut bani din misiuni de luptă în teatrele de război

„Dacă s-ar fi pus în aplicare Legea 221/2008, cu privire la majorarea salariilor personalului din învăţământ, atunci aş fi ajuns la aproape 6.000 de lei, dar nicidecum la 7.000", spune Felicia Grosu. Potrivit aceleiaşi legi, directorul ar fi ajuns şi el la 5.300 de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite