Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Adolescenta pasionată de Psihologie care va face ilustraţii pentru filme şi cărţi

1
13 Feb 2020 16:08:42
Autor: Valentin Trufasu
Andreea Nan Foto: Valentin Trufaşu
Andreea Nan Foto: Valentin Trufaşu

Andreea Nan (16 ani), elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional ”Alexandru Ioan Cuza” din Galaţi, este pasionată de Psihologie şi Ştiinţele Juridice, dar recent a decis să îşi pună în valoare una dintre marile sale pasiuni: desenul.

Andreea Nan (16 ani), elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional ”Alexandru Ioan Cuza” din Galaţi, pe profilul Filologie, desenează de când avea 7 ani. A urmat un curs de grafică digitală la Şcoala de Arte din Galaţi, iar în prezent îşi perfecţionează abilităţile la desen şi grafică, la Universitatea ”Junior” din Galaţi. 

Talentul său a fost răsplătit recent cu premiul al doilea la concursul Nicolae Mantu, o prestigioasă competiţie internaţională de grafică şi pictură. Ne mărturiseşte că a ales profilul de Filologie la liceul unde învaţă pentru că dorea iniţial să urmeze o facultate într-o altă ţară, iar cunoaşterea aprofundată a mai multor limbi străine ar fi ajutat-o să promoveze examenul Cambridge, iar apoi să îşi vadă visul pus în practică.

Este fascinată de psihologie pentru că i-a plăcut mereu să interacţioneze cu oamenii şi să afle acel ceva care îi face unici pe fiecare dintre ei şi înclina să urmeze o carieră pe un domeniu juridic. A fost ”deturnată” însă de pasiunea ei pentru desen şi tot ceea ce ţine de fantasy, dar şi de crearea de concepte şi ilustraţii.

Un talent înnăscut la crearea de personaje fantasy

”Desenele ei tind mult spre ilustraţie de carte. Ceea ce face ea înclină mai mult spre grafică decât pe pictură. Face compoziţii mai mari sau mai mici, mai bine încadrate, în diferite culori sau chiar le simplifică. Asta este foarte greu de realizat într-un desen, să simplifici o formă, cum ar fi un logo”, ne explică Ionuţ Mitrofan, profesor de grafică digitală la Universitatea ”Junior” şi un cunoscut creator de benzi desenate şi personaje animate.

Andreea s-a decis să urmeze o facultate de design sau concept art pentru că asta simte acum că trebuie să facă. Are un talent înnăscut în crearea de ilustraţii şi personaje fantasy pentru filme şi se va orienta spre această zonă după absolvirea facultăţii. ”O să încerc în perioada următoare să merg şi pe latura de jocuri video. Mi se pare foarte interesantă, chiar dacă nu mă pricep prea mult acum”, ne spune cu umor tânăra artistă.

Va merge şi pe crearea de ilustraţii de carte pentru că are o imaginaţie bogată şi citeşte foarte multe cărţi, în special literatură SF. Şi pentru că este o fire curioasă şi îi place să experimenteze mereu lucruri noi, va face şi modelare tradiţională în lut şi gravură în cadrul unor noi module la Universitatea ”Junior”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

foarte atent
13.02.2020, 19:53:23

dar jocuri nu face ? hai ma, ca ceilalti, dinainte ei, faceau pentru jocuri !

-1 (1 vot)
Modifică Setările