Galaţi

articolul anterior articolul urmator

Adolescenţii obezi au risc mare de complicaţii şi spitalizare în cazul îmbolnăvirii cu COVID-19

6
25 Sep 2021 08:02:13
Autor: Cornelia Mazilu

Medicul pediatru Mihai Craiu avertizează asupra faptului că adolescenţii obezi au risc mare de complicaţii şi spitalizare în cazul infectării cu noul coronavirus. Cifrele arată o dublare a copiilor ce au greutate în exces, în ultimii 10 ani, în România.

Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului "Alessandrescu-Rusescu"  aduce în atenţie problema obezităţii în rândul copiilor. Potrivit specialistului, „adolescenţii obezi au risc mare de complicaţii şi spitalizare în cazul infectării cu noul coronavirus”.

„Aproape nimic despre virusul pandemic...Cifrele arată o dublare a copiilor ce au greutate în exces, în ultimii 10 ani, în România, după cum veţi citi într-un studiu, efectuat în INSMC, ce va fi publicat în MAEDICA - A Journal of Clinical Medicine. Ce este de făcut? Puteţi începe prin a vă informa despre impactul acestei probleme asupra copiilor. Iar pentru şcolari şi adolescenţi puteţi utiliza "testulgreutăţii.ro" - o aplicaţie on-line ce vă poate indica dacă are probleme copilul”, scrie medicul Mihai Craiu, pe Spitalul Virtual pentru Copii.

Ce legătură are cu maladia COVID-19? Pediatrul Mihai Craiu susţine că, potrivit studiilor, adolescenţii obezi au risc mare de complicaţii şi spitalizare în cazul infectării cu noul coronavirus.

Şi invers... Lipsa de mişcare şi excesul de expunere la ecrane au dublat viteza de creştere a obezitaţii în SUA, la copil, în anul 2020, zice CDC”, explică pediatrul Craiu.

Vă recomandăm şi:

Propunerea controversată a unui pneumolog pentru tranşarea crizei COVID:„Sănătate cu forţa nu se poate”

Medic psihiatru, despre şcoala online:„Nu a dus niciun beneficiu. Va crea nişte viitori tineri antisociali”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Kelemen Jakob
25.09.2021, 08:14:07

I-auzi! Deci grasii au risc de cov ! Sa mearga imediat sa-si faca ''vaccinul''' ptr a fi ''protejati''!

-11 (13 voturi)
Ludwig
25.09.2021, 09:31:50

Medicul asta cu voce de om al cavernelor e pe toate posturile, zici ca se screme pe wc cand vorbeste. Din ce traieste asta de e numai la televizor? e pediatru, nu anestezist...adica vin mamicile cu bebelusi sa se uite in fundul lor...al bebelusilor, nu al mamelor ca ar vrea el...

+12 (14 voturi)
Razvann Claudiu
25.09.2021, 11:14:20

Dupa mintea ta de obez, un pediatru este un medic care se uita la fundul bebelusilor? Tu ai copii? Un pediatru se ocupa cu sanatate copilului pana la varsta de 18 ani si experienta lui este extrem de importanta. Evolutia sanatatii unui copil si cresterea lui este monitorizata de acel medic. Mai ales in primii ani de viata cand poate depista precoce boli gen ADHD, retard sau autism sau chiar asocieri dintre ele. Bolile la copii evolueaza diferit fata de cele la adulti. Doar tampenii si cretinatati debitezi.

+10 (14 voturi)
Ludwig
25.09.2021, 11:23:57

Medicul asta vorbeste covid, specialitate a infectionistilor si ati-stilor. Obezitatea o trateaza medicii de diabet , nutritie si boli metabilice, nu pediatrii. Nu stiu cum la 18 ani te mai duci la pediatru? Tu asa ai fost?

+10 (12 voturi)
Razvann Claudiu
25.09.2021, 12:09:49

Da cumetre, pana la 18 te duci la medicul de familie si/sau la pediatru. Tu iar bati campii acum fara sa ai habar ce vorbesti. De nutritia la copii se ocupa tot pediatrul.

+6 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările